Dulciuri
Briose gogoasa
Desi sunt in forma de briosa, fiind unse cu unt si date prin zahar si scortisoara, aduc mai degraba cu gustul gogosilor, fara prajire in ulei.
O astfel de briosa are 430 de calorii.
O astfel de briosa are 430 de calorii.
Ingrediente
- Pentru 24 briose medii:
- 340 gr unt nesarat, la temperatura camerei
- 350 gr zahar
- 4 oua mari
- 750 gr faina
- 1 lingura + 2 lingurite praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 3/4 lingurita sare
- 1 lingurita nucsoara rasa
- 400 ml lapte
- 60 ml lapte batut
- Pentru servit:
- 225 gr unt nesarat + extra, daca e nevoie
- 400 gr zahar
- 2 linguri scortisoara rasa
Mod de preparare
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius si puneti gratarul in partea din mijloc.
Intr-un bol mare, bateti untul cu zaharul.
Incorporati ouale, unul cate unul.
Intr-un bol separat, cerneti faina impreuna cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea si nucsoara. Obtineti un mix de ingrediente uscate.
Tot separat, amestecati laptele cu laptele batut - mix de ingrediente umede.
Cu o lingura de lemn, amestecati un sfert din ingredientele uscate (mixul cu faina) in bolul cu unt.
Apoi, adaugati o treime din amestecul de lapte si amestecati.
Continuati sa adaugati si sa amestecati ingredientele uscate si cele umede, alternativ, terminand cu cele uscate.
Amestecati bine, dar nu excesiv, pana obtineti o compozitie fina.
Ungeti o tava de briose si tapetati-o cu putina faina.
Puneti aluat pana sus in fiecare forma de briose.
Coaceti briosele 30-35 de minute.
Topiti untul pentru glazura.
Amestecati zaharul cu scortisoara.
Dupa ce briosele se mai racesc, scoateti-le din tava de briose, inmuiati-le in unt (sau ungeti-le peste tot cu o pensula) si dati-le apoi prin mixul de zahar cu scortisoara).
Sfatul bucatarului:
Nu e nevoie sa faceti toate ele 24 de briose odata. Aluatul se pastreaza acoperit 3 zile in frigider.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Intr-un bol mare, bateti untul cu zaharul.
Incorporati ouale, unul cate unul.
Intr-un bol separat, cerneti faina impreuna cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea si nucsoara. Obtineti un mix de ingrediente uscate.
Tot separat, amestecati laptele cu laptele batut - mix de ingrediente umede.
Cu o lingura de lemn, amestecati un sfert din ingredientele uscate (mixul cu faina) in bolul cu unt.
Apoi, adaugati o treime din amestecul de lapte si amestecati.
Continuati sa adaugati si sa amestecati ingredientele uscate si cele umede, alternativ, terminand cu cele uscate.
Amestecati bine, dar nu excesiv, pana obtineti o compozitie fina.
Ungeti o tava de briose si tapetati-o cu putina faina.
Puneti aluat pana sus in fiecare forma de briose.
Coaceti briosele 30-35 de minute.
Topiti untul pentru glazura.
Amestecati zaharul cu scortisoara.
Dupa ce briosele se mai racesc, scoateti-le din tava de briose, inmuiati-le in unt (sau ungeti-le peste tot cu o pensula) si dati-le apoi prin mixul de zahar cu scortisoara).
Sfatul bucatarului:
Nu e nevoie sa faceti toate ele 24 de briose odata. Aluatul se pastreaza acoperit 3 zile in frigider.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 2628
Postat de Liana Hardt pe data de 2015-03-13
Daca ti-a placut reteta Briose gogoasa, aboneaza-te la RSS-ul de
Dulciuri::Prajituri pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Rasfat pentru doua zile libere! Iata reteta pe care o poti pregati persoanei iubite, cu ocazia Dragobetelui. Noteaza-ti reteta pentru ca diseara sau maine sa o prepari si tu.
O prajitura simpla, dar de efect, perfecta pentru weekend.
Mango este un fruct exotic dulce, perfect pentru un desert cremos, fara coacere!
Aceasta prajitura cu consistenta lipicioasa este extrem de usor de preparat!
Serviti aceasta prajitura pufoasa cu o cupa de inghetata de vanilie.
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Usturoiul salbatic
Usturoiul salbatic sau leurda creste in zonele paduroase, cu umiditate ridicata si degaja un miros a...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun