Feluri de mancare
Mamaliga cu broccoli si pesto
Pentru o cina usoara si delicioasa, trebuie sa incercati aceasta combinatie!
Ingrediente
- Pentru 4 portii:
- 175 gr malai
- 1 L apa
- 1 lingurita sare
- 450 gr broccoli, taiat buchetele
- 45 gr unt nesarat
- 180 ml lapte
- 1/4 lingurita fulgi de ardei iute
- 45 ml sos pesto
- 200 gr parmezan ras
- Pentru servit:
- parmezan ras
- 4 oua posate
- ulei de masline extra-virgin
Mod de preparare
Fierbeti apa cu sare intr-o oala medie.
Puneti cu grija buchetele de broccoli in apa clocotita, micsorati flacara si lasati sa fiarba cu capac 4 minute, sau pana ce se inmoaie putin broccoli-ul.
Scurgeti buchetelele de broccoli, lasati-le deoparte sa se raceasca putin, si apoi tocati-le marunt.
Aduceti din nou la fierbere apa in care a fost broccoli si adaugati treptat malaiul, amestecand.
Lasati la foc mediu 15-20 de minute, continuand sa amestecati, ca sa nu se prinda de fundul oalei.
Cand malaiul incepe sa se inmoaie si sa se ingroase, adaugati untul si laptele, amestecati si mai lasati pe foc 5 minute.
Mamaliga ar trebui sa fie fina si cremoasa.
Adaugati sosul pesto si broccoli-ul maruntit si amestecati.
Apoi, adaugati fulgii de ardei iute si parmezanul ras, continuand sa amestecati.
Impartiti mamaliga in 4 boluri, presarati parmezan ras si cativa fulgi de ardei iute si asezati cu grija cate un ou ochi posat.
Stropiti oul cu putin ulei de masline si serviti.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Puneti cu grija buchetele de broccoli in apa clocotita, micsorati flacara si lasati sa fiarba cu capac 4 minute, sau pana ce se inmoaie putin broccoli-ul.
Scurgeti buchetelele de broccoli, lasati-le deoparte sa se raceasca putin, si apoi tocati-le marunt.
Aduceti din nou la fierbere apa in care a fost broccoli si adaugati treptat malaiul, amestecand.
Lasati la foc mediu 15-20 de minute, continuand sa amestecati, ca sa nu se prinda de fundul oalei.
Cand malaiul incepe sa se inmoaie si sa se ingroase, adaugati untul si laptele, amestecati si mai lasati pe foc 5 minute.
Mamaliga ar trebui sa fie fina si cremoasa.
Adaugati sosul pesto si broccoli-ul maruntit si amestecati.
Apoi, adaugati fulgii de ardei iute si parmezanul ras, continuand sa amestecati.
Impartiti mamaliga in 4 boluri, presarati parmezan ras si cativa fulgi de ardei iute si asezati cu grija cate un ou ochi posat.
Stropiti oul cu putin ulei de masline si serviti.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 2425
Coolinaria.ro iti recomanda pentru reusita retetei Mamaliga cu broccoli si pesto:
Postat de Liana Hardt pe data de 2015-03-20
Daca ti-a placut reteta Mamaliga cu broccoli si pesto, aboneaza-te la RSS-ul de
Feluri de mancare::Mancaruri cu legume pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
O delicioasa reteta pentru pranz! Iti vei rasfata papilele gustative si nici nu vei sta prea mult timp in bucatarie.
Incercati un musli de linte la micul dejun si veti incepe ziua cu multa energie!
O reteta speciala de curry, cu naut si spanac.
Paella este un preparat spaniol foarte gustos, ce merita incercat si in varianta vegetariana cu ceapa si rosii.
Serviti o portie de cartofi gratinati cu legume si 2 feluri de branza frantuzeasca.
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Syzygium anisatum
Syzygium anisatum este un arbore tropical inalt, foarte rar, originar din Australia, care produce fr...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun