Feluri de mancare
Somon cu pasta de masline
Incercati o reteta fara gluten pentru o cina usoara si delicioasa. Cantitatile date sunt pentru 4 portii.
Ingrediente
- 4 fileuri somon de 110 gr
- 60 ml zeama de lamaie
- 1 lingura ansoa sarate, tocate
- 1 lingura rozmarin, tocat
- 150 gr masline negre Kalamata, fara samburi
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- 30 ml ulei de masline
Mod de preparare
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius.
Puneti fileurile de somon intr-o tava de copt de aprox. 20 x 30 cm si stropiti-le cu zeama de lamaie.
Puneti intr-un robot de bucatarie ansoa, rozmarin, masline, usturoi si ulei de masline.
Pulsati pana ce compozitia devine o pasta grunjoasa.
Ungeti fileurile de somon cu aceasta pasta si lasati la "marinat" 2-6 ore.
Puteti sari peste aceasta parte, daca nu aveti timp la dispozitie.
Coaceti 15-20 de minute.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Puneti fileurile de somon intr-o tava de copt de aprox. 20 x 30 cm si stropiti-le cu zeama de lamaie.
Puneti intr-un robot de bucatarie ansoa, rozmarin, masline, usturoi si ulei de masline.
Pulsati pana ce compozitia devine o pasta grunjoasa.
Ungeti fileurile de somon cu aceasta pasta si lasati la "marinat" 2-6 ore.
Puteti sari peste aceasta parte, daca nu aveti timp la dispozitie.
Coaceti 15-20 de minute.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 1536
Postat de Liana Hardt pe data de 2015-03-25
Daca ti-a placut reteta Somon cu pasta de masline, aboneaza-te la RSS-ul de
Feluri de mancare::Mancaruri cu peste pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Incercati o combinatie inedita de halibut cu sos salsa delicios, Pico de Gallo.
Reteta filmata si preparata in cadrul campaniei de educatie culinara "Atelierul de gusturi", initiata de George Radu, Managing Director al grupului de restaurante Gama.
Un preparat foarte simplu, dar deosebit, ideal pentru o seara de weekend.
Servite turtitele calde cu sos dulce-acrisor sau sos chili, dupa preferinte. Se pot prepara si in baie de ulei, dar varianta la cuptor este mult mai sanatoasa.
Somonul la gratar sau la cuptor merge de minune cu lamaie, portocale, capere si patrunjel...
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Syzygium anisatum
Syzygium anisatum este un arbore tropical inalt, foarte rar, originar din Australia, care produce fr...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun