193135987363285

Salate, garnituri si aperitive

Home» ...» Aperitive...» Biscuiti cu bacon si sirop de artar

Biscuiti cu bacon si sirop de artar

      Trimite pe mail Printeaza
Biscuiti cu bacon si sirop de artar


Dificultate: usor

RATING


Combinatia dintre bacon, sirop de artar si sare grunjoasa este de neegalat! Serviti acesti biscuiti savurosi cat sunt calzi inca.

Ingrediente
  • Pentru 24 de biscuiti:
  • 340 gr bacon, taiate in bucatele de 1 cm
  • 440 gr faina
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 3/4 lingurita sare
  • 225 gr unt, taiat cubulete de 1 cm
  • 210 ml sirop de artar
  • 210 ml lapte batut
  • 1 ou
  • 15 ml smantana
  • sare de mare grunjoasa (pentru ornat)
Mod de preparare
Preincalziti cuptorul la 175 grade si tapetati 2 tavi cu hartie de copt.

Intr-o tigaie, gatiti baconul la foc mediu, 10-12 minute, amestecand des. Nu lasati sa devina crocant!
Scoateti baconul pe o farfurie cu servete de hartie ca sa absoarba grasimea in exces.
Intr-un castron mare, amestecati faina cu zharul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea.
In acest amestec, maruntiti untul cu furculita, cat boabele de mazare mici.
Adaugati baconul si amestecati.
Apoi, adaugati 90 ml sirop de artar si tot laptele batut si amestecati pana ce capata consistenta de aluat. Nu amestecati prea mult aluatul chiar daca raman cocoloase.

Pe blatu de lucru tapetat cu faina, apasati sau rulati usor aluatul, pana are grosimea de 2,5 cm.
Decupati biscuiti cu o forma rotunda de decupat de 5 cm diametru.
Ar trebui sa obtineti 24 de biscuiti.
Puneti cate 12 biscuiti in fiecare tava, la 5 cm distanta unul de altul.
Puneti tavile in frigider 10 minute, cat sa se raceasca biscuitii.
Intre timp, bateti oul cu smantana intr-un castronel.
Ungeti biscuitii reci cu amestecul de ou si smantana si presarati putina sare de mare grunjoasa pe fiecare biscuite.

Coaceti biscuitii 25 de minute, pana incep sa se rumeneasca usor.
Scoateti tavile din cuptor.
Stropiti rapid fiecare biscuite cu o lingurita de sirop de artar (5 ml) si dati tavile la cuptor inca 3 minute.

Foto: Flickr

Pofta buna!



Vizualizari: 1200


ALTE RETETE COOL PENTRU TINE :



Postat de Liana Hardt pe data de 2015-03-25


      Trimite pe mail Printeaza

Daca ti-a placut reteta Biscuiti cu bacon si sirop de artar, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Salate, garnituri si aperitive Salate, garnituri si aperitive::Aperitive pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Ce pot gati cu ce am in bucatarie?

Vrei sa vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie?
Alege ingredientele disponibile din lista de mai jos, apoi apasa butonul "Combina ingredientele".
Dupa apasarea butonului o sa iti apara retetele culinare ce contin ingredientele selectate.

Vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie pe coolinaria.ro

Vezi mai multe ingrediente »

Alte retete

Rosii umplute, in aluat de patiserie
Gustoase si usor de facut! Aceste rosii umplute nu necesita cine stie ce experienta in ale gatitului, dar nici multe ingrediente. Dimpotriva, le poti pregati cu ce ai prin bucatarie. Ti le recomandam
Omleta cu ciuperci si masline – Reteta pentru micul dejun
Azi iti prezentam o reteta rapida si delicioasa, pentru micul dejun. Din numai cateva ingrediente vei pregati o masa pe cinste. Felul in care arata sigur te va convinge!
Gustare cu fasole si rosii coapte
O reteta care nu necesita cunostinte temeinice de gatit, dar cu care iti poti impresiona invitatii! Sfat: cand mergi la cumparaturi, cauta rosii Red Grape. Sunt parfumate si foarte dulci.
Sandvisuri cu sunca si avocado
Sunt foarte usor de facut si numai bune de servit atat cu ocazia unei mese in familie, ori cand organizezi o mica petrecere.
Aperitiv cu branza de capra si Kaki
Aroma usor picanta a branzei de capra si gustul dulce al fructelor Kaki fac din acest aperitiv o gustare perfecta pentru o petrecere, dar si pentru un weekend in care vrei sa te rasfeti.
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Ardeii iuti Serrano
Ardei iuti Serrano (Capsicum annuum) sunt o specie de ardei iuti originari din Mexic unde se si cult...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Orice om sanatos poate rezista fara mancare doua zile - dar nu si fara poezie"
Charles Baudelaire
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro