Feluri de mancare
Pulpa de miel cu sos curry
Anul acesta, incercati o noua reteta de miel pentru Paste!
Cantitatile date sunt pentru 4 portii.
Cantitatile date sunt pentru 4 portii.
Ingrediente
- 4 pulpe inferioare de miel
- 3 catei de usturoi
- 20-30 ml ulei
- 1 ceapa mare, tocata fin
- 2 lingurite chimen macinat
- 2 lingurite coriandru macinat
- 1-2 ardei iuti, tocati cu tot cu seminte
- 1 lingurita zahar
- 1 lingurita turmeric
- 1 lingurita ghimbir proaspat ras
- 1 conserva de rosii tocate
- 350 ml lapte de cocos
- 15 ml sos de peste (thailandez)
- zeama de la 1 lamaie
- sare si piper
- 75 gr spanac tocat
Mod de preparare
Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius.
Feliati subtire un catel de usturoi si zdrobiti-i pe ceilalti doi.
Impanati pulpele de miel cu cateva feliute de usturoi.
Incingeti uleiul intr-o tigaie mare si rumeniti bine pulpele pe toate partile.
Scoateti-le deoparte.
Adaugati ceapa in tigaie si sotati-o pana se rumeneste, 4-5 minute.
Apoi, adaugati chimen, coriandru, ardei iute, zahar, turmeric si ghimbir si amestecati.
Mai lasati pe foc 3-4 minute.
Adaugati rosiile, laptele de cocos si sosul de peste.
Adaugati zeama de lamaie si asezonati cu sare si piper.
Lasati sosul sa fiarba inabusit 10 minute.
Puneti pulpele de miel in sosul preparat, intr-o tava de cuptor.
Acoperiti si dati la cuptor 2 ore si jumatate sau pana ce se fragezeste foarte bine carnea si se desprinde usor de pe os.
In ultimele 10 minute, adaugati spanacul tocat si amestecati.
Serviti cu orez simplu.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Feliati subtire un catel de usturoi si zdrobiti-i pe ceilalti doi.
Impanati pulpele de miel cu cateva feliute de usturoi.
Incingeti uleiul intr-o tigaie mare si rumeniti bine pulpele pe toate partile.
Scoateti-le deoparte.
Adaugati ceapa in tigaie si sotati-o pana se rumeneste, 4-5 minute.
Apoi, adaugati chimen, coriandru, ardei iute, zahar, turmeric si ghimbir si amestecati.
Mai lasati pe foc 3-4 minute.
Adaugati rosiile, laptele de cocos si sosul de peste.
Adaugati zeama de lamaie si asezonati cu sare si piper.
Lasati sosul sa fiarba inabusit 10 minute.
Puneti pulpele de miel in sosul preparat, intr-o tava de cuptor.
Acoperiti si dati la cuptor 2 ore si jumatate sau pana ce se fragezeste foarte bine carnea si se desprinde usor de pe os.
In ultimele 10 minute, adaugati spanacul tocat si amestecati.
Serviti cu orez simplu.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 1860
Postat de Liana Hardt pe data de 2015-03-30
Daca ti-a placut reteta Pulpa de miel cu sos curry, aboneaza-te la RSS-ul de
Feluri de mancare::Mancaruri cu carne pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Reteta noastra pentru weekend: drob din carne de vita. Este accesibila inclusiv gospodinelor incepatoare! Preparatul arata foarte bine si are un gust ce-ti va rasfata, cu siguranta, papilele gustative
Pregateste si serveste! Iata o reteta usoara pentru pranzul de astazi. Putina carne, cateva legume, puse in tigaie, alaturi de supa si un minunat sos marinara, si e gata masa de la amiaza. Gustul minu
Rasfata-ti papilele gustative cu o delicioasa lasagna! Sigur ai mai mancat lasagna pana acum, dar ca cea din imagine, niciodata. Aroma data de semintele de fenicul si gustul legumelor o fac inconfunda
Uite la ce reteta ne-am gandit noi pentru pranz si cina. Este usor de preparat si nu ai nevoie de multe ingrediente. Daca nu obisnuiesti sa mananci picant, poti elimina fulgii de ardei iute. Gustul pr
Reteta aceasta te salveaza ori de cate ori nu stii ce sa mai pregatesti bun pentru ai tai. Cu doar cateva ingrediente poti prepara ceva gustos si satios. Iar daca iti place sa mananci mai picant, treb
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Boabe de salcam australian
Un adevarat dar al naturii de pe continentul australian, boabele salcamului australian sunt unul din...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta