193135987363285

Salate, garnituri si aperitive

Home» Ce gates...» Salate, ...» Aperitiv...» Choux aperitiv

Choux aperitiv

      Trimite pe mail Printeaza
Choux aperitiv


Dificultate: medie

RATING


Serviti un aperitiv frantuzesc delicios, cu parmezan, bacon si patrunjel.
Umpluturi recomandate: fulgi de ton cu ou fiert si maioneza / somon afumat cu crema de branza si marar.

Ingrediente
  • Pentru 30-40 aperitive:
  • 2 felii bacon
  • 20 gr parmezan ras fin
  • 2 linguri patrunjel tocat fin
  • 100 ml apa
  • 40 gr unt, moale si maruntit
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1/4 lingurita sare
  • 70 gr faina, cernuta pe o farfurie intinsa
  • 2-3 oua (100 gr) la temperatura camerei, batute
  • 1 ou batut separat (pentru uns)
Mod de preparare
Prajiti baconul la foc mediu pana devine crocant.
Puneti-l pe prosoape de hartie absorbante, pentru a indeparta excesul de grasime.
Dupa ce se raceste baconul, maruntiti-l bine si amestecati-l cu parmezanul si patrunjelul. Lasati deoparte.

Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius.
Tapetati 2 tavi cu hartie de copt.
Amestecati apa cu untul, zaharul si sarea intr-o craticioara.
Incalziti amestecul la foc tare, amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn, si aduceti la fierbere.
Adaugati toata faina deodata, opriti flacara si amestecati repede cu lingura de lemn pentru a incorpora bine toata faina.

Dupa ce se dizolva faina, porniti focul, la mediu spre mic, si continuati sa amestecati cu lingura de lemn pana se formeaza un aluat moale, aprox. 2-3 minute.
Luati de pe foc si transferati aluatul in bolul mixerului.
Lasati sa se raceasca putin, pentru ca ouale pe care le veti adauga sa nu se "gateasca".

Adaugati treptat ouale batute, mixand bine pana ce se incorporeaza complet.
Cu o spatula de silicon sau cauciuc, incorporati amestecul de bacon, parmezan si patrunjel.
Cu o lingurita sau un poche, puneti gramajoare de aluat de 3-4 cm diametru in tavile de copt, lasand 5 cm intre ele.
Inmuiati o pensula de patiserie in oul batut ramas si ungeti uniform micile bunatati.

Coaceti-le 10 minute la 200 grade Celsius.
Micsorati temperatura la 175 grade Celsius si mai coaceti-le 20 de minute.
Scoateti-le din cuptor si, tinand fiecare choux cu un prosop de bucatarie uscat si curat, crestati-le putin pe laterala.
Dati-le din nou la cuptor inca 5-10 minute, pana se rumenesc deasupra si formeaza o crusta crocanta.

Opriti cuptorul, intredeschideti usa si lasati-le sa se raceasca inauntru 30 de minute.
Le puteti servi simple cat sunt calde inca, sau le puteti lasa sa se raceasca de tot pe un gratar, inainte de a le umple cu amestecul preferat.

Foto: Flickr

Pofta buna!



Vizualizari: 2166


ALTE RETETE COOL PENTRU TINE :



Postat de Liana Hardt pe data de 2015-04-08


      Trimite pe mail Printeaza

Daca ti-a placut reteta Choux aperitiv, aboneaza-te la RSS-ul de RSS: Salate, garnituri si aperitive Salate, garnituri si aperitive::Aperitive pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Ce pot gati cu ce am in bucatarie?

Vrei sa vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie?
Alege ingredientele disponibile din lista de mai jos, apoi apasa butonul "Combina ingredientele".
Dupa apasarea butonului o sa iti apara retetele culinare ce contin ingredientele selectate.

Vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie pe coolinaria.ro

Vezi mai multe ingrediente »

Alte retete

Rosii umplute, in aluat de patiserie
Gustoase si usor de facut! Aceste rosii umplute nu necesita cine stie ce experienta in ale gatitului, dar nici multe ingrediente. Dimpotriva, le poti pregati cu ce ai prin bucatarie. Ti le recomandam
Omleta cu ciuperci si masline – Reteta pentru micul dejun
Azi iti prezentam o reteta rapida si delicioasa, pentru micul dejun. Din numai cateva ingrediente vei pregati o masa pe cinste. Felul in care arata sigur te va convinge!
Gustare cu fasole si rosii coapte
O reteta care nu necesita cunostinte temeinice de gatit, dar cu care iti poti impresiona invitatii! Sfat: cand mergi la cumparaturi, cauta rosii Red Grape. Sunt parfumate si foarte dulci.
Sandvisuri cu sunca si avocado
Sunt foarte usor de facut si numai bune de servit atat cu ocazia unei mese in familie, ori cand organizezi o mica petrecere.
Aperitiv cu branza de capra si Kaki
Aroma usor picanta a branzei de capra si gustul dulce al fructelor Kaki fac din acest aperitiv o gustare perfecta pentru o petrecere, dar si pentru un weekend in care vrei sa te rasfeti.
Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Maioneza
Maioneza este un condiment obtinut din ulei vegetal, galbenus de ou si otet sau zeama de lamaie. Are...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Cu bucataria plina saracia e vecina"
Folclor
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro