Dulciuri
Crumble de cirese
Profitam de fructele lunii iunie si le incorporam intr-o delicioasa placinta crumble. O puteti servi ca atare sau cu o portie de inghetata de vanilie.
Ingrediente
- 1 foaie placinta
- Pentru umplutura:
- 900 gr cirese, fara samburi
- 100 gr zahar
- 30 gr faina
- 1/4 lingurita sare
- 1/4 lingurita scortisoara rasa
- 15 ml zeama de lamaie
- Pentru topping:
- 100 gr zahar
- 50 gr zahar brun
- 60 gr faina
- 1/4 lingurita scortisoara rasa
- 45 gr unt rece (sau margarina)
Mod de preparare
Preincalziti cuptorul la 190 grade Celsius.
Intindeti foaia de placinta si asezati-o intr-o forma de copt rotunda de 22-23 cm diametru.
Amestecati toate ingredientele pentru umplutura si puneti acest amestec in forma, peste aluat.
Pentru topping, amestecati faina cu cele 2 tipuri de zahar si scortisoara.
Taiati untul bucatele si amestecati-l cu degetele in mixul de faina, pana se omogenizeaza si se formeaza firimituri mari.
Presarati acest topping peste umplutura placintei.
Coaceti placinta 40-50 de minute, pana se rumeneste usor deasupra.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Intindeti foaia de placinta si asezati-o intr-o forma de copt rotunda de 22-23 cm diametru.
Amestecati toate ingredientele pentru umplutura si puneti acest amestec in forma, peste aluat.
Pentru topping, amestecati faina cu cele 2 tipuri de zahar si scortisoara.
Taiati untul bucatele si amestecati-l cu degetele in mixul de faina, pana se omogenizeaza si se formeaza firimituri mari.
Presarati acest topping peste umplutura placintei.
Coaceti placinta 40-50 de minute, pana se rumeneste usor deasupra.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 1833
Postat de Liana Hardt pe data de 2015-06-08
Daca ti-a placut reteta Crumble de cirese, aboneaza-te la RSS-ul de
Dulciuri::Prajituri pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Rasfat pentru doua zile libere! Iata reteta pe care o poti pregati persoanei iubite, cu ocazia Dragobetelui. Noteaza-ti reteta pentru ca diseara sau maine sa o prepari si tu.
O prajitura simpla, dar de efect, perfecta pentru weekend.
Mango este un fruct exotic dulce, perfect pentru un desert cremos, fara coacere!
Aceasta prajitura cu consistenta lipicioasa este extrem de usor de preparat!
Serviti aceasta prajitura pufoasa cu o cupa de inghetata de vanilie.
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Rosii australiene
Provenind asa cum le spune si numele din Australia, rosiile australiene se dezvolta intr-un climat a...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun