Dulciuri
Prajitura cu ciocolata si cirese (fara faina)
Folositi quinoa in loc de faina si va veti bucura de un desert mult mai sanatos!
Ingrediente
- 115 gr quinoa
- 500 ml apa
- 80 ml lapte
- 4 oua mari
- 5 ml esenta de vanilie
- 175 gr unt
- 300 gr zahar
- 125 gr cacao
- 1 1/2 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1/2 lingurita sare
- 450 gr cirese
Mod de preparare
Puneti quinoa in apa si aduceti la fierbere.
Acoperiti, lasati sa fiarba inabusit si gatiti 10 minute.
Opriti flacara si lasati oala acoperita pe aragaz inca 10 minute.
Amestecati usor cu furculita si lasati sa se raceasca.
Topiti untul si lasati-l sa se raceasca.
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius.
Ungeti 2 forme de copt rotunde de 20 cm diametru si tapetati-le cu hartie de copt.
Scoateti samburii cireselor si taiati-le in doua. Lasati-le deoparte.
Amestecati in blender sau robot laptele cu ouale si vanilia.
Adaugati untul si 375 gr de quinoa fiarta si continuati sa pasati pana ce compozitia devine fina si omogena.
Amestecati zaharul cu cacao, praf de copt, bicarbonat de sodiu si sare si adaugati aceste amestec in blender/robot.
Mixati bine.
Impartiti aluatul obtinut in cele 2 forme de copt.
Coaceti-le pe gratarul din mijloc 20 de minute, apoi aranjati cu grija deasupra jumatatile de cirese.
Mai dati la cuptor 20-30 de minute, pana trec testul cu scobitoarea.
Lasati sa se raceasca complet in forme inainte de a servi.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Acoperiti, lasati sa fiarba inabusit si gatiti 10 minute.
Opriti flacara si lasati oala acoperita pe aragaz inca 10 minute.
Amestecati usor cu furculita si lasati sa se raceasca.
Topiti untul si lasati-l sa se raceasca.
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius.
Ungeti 2 forme de copt rotunde de 20 cm diametru si tapetati-le cu hartie de copt.
Scoateti samburii cireselor si taiati-le in doua. Lasati-le deoparte.
Amestecati in blender sau robot laptele cu ouale si vanilia.
Adaugati untul si 375 gr de quinoa fiarta si continuati sa pasati pana ce compozitia devine fina si omogena.
Amestecati zaharul cu cacao, praf de copt, bicarbonat de sodiu si sare si adaugati aceste amestec in blender/robot.
Mixati bine.
Impartiti aluatul obtinut in cele 2 forme de copt.
Coaceti-le pe gratarul din mijloc 20 de minute, apoi aranjati cu grija deasupra jumatatile de cirese.
Mai dati la cuptor 20-30 de minute, pana trec testul cu scobitoarea.
Lasati sa se raceasca complet in forme inainte de a servi.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 1739
Postat de Liana Hardt pe data de 2015-07-03
Daca ti-a placut reteta Prajitura cu ciocolata si cirese (fara faina), aboneaza-te la RSS-ul de
Dulciuri::Prajituri pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Rasfat pentru doua zile libere! Iata reteta pe care o poti pregati persoanei iubite, cu ocazia Dragobetelui. Noteaza-ti reteta pentru ca diseara sau maine sa o prepari si tu.
O prajitura simpla, dar de efect, perfecta pentru weekend.
Mango este un fruct exotic dulce, perfect pentru un desert cremos, fara coacere!
Aceasta prajitura cu consistenta lipicioasa este extrem de usor de preparat!
Serviti aceasta prajitura pufoasa cu o cupa de inghetata de vanilie.
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Seminte de Nigella
Nigella este o familie de plante originare din Europa de Sud, nordul Africii si Asia de S-E, iar fru...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita