Salate, garnituri si aperitive
Bastonase de mamaliga
Puteti prepara si raci mamaliga cu o zi inainte, dar taiati-o in bastonase si rumeniti-o la cuptor cu putin timp inainte de servire.
Ingrediente
- ulei de masline, pentru uns
- 775 ml apa rece
- 160 gr malai
- 1 lingurita salvie tocata
- 1 lingurita rozmarin tocat
- 50 gr parmezan ras
- 30 gr unt, taiat bucatele
Mod de preparare
Ungeti cu ulei o forma de copt de aprox. 20 x 20 cm.
Amestecati apa rece cu malai, ierburi si 3/4 lingurita de sare intr-o oala medie.
Aduceti la fierbere la foc moderat, amestecand cu telul.
Micsorati flacara si amestecati in continuare pe foc cu o lingura de lemn, pana ce mamaliga incepe sa se traga de pe marginile oalei, aprox. 15-20 minute.
Adaugati parmezanul si untul si amestecati pana se incorporeaza, apoi transferati mamaliga in tava de copt unsa cu ulei.
Intindeti mamaliga uniform cu ajutorul unei spatule de silicon umede.
Dati la rece, fara capac, pana se asaza, aprox. 45 minute.
Preincalziti rezistenta cuptorului (gril).
Tapetati o tava intinsa cu hartie de copt si ungeti cu ulei.
Scoateti mamaliga din forma si taiati-o in 16 bastonase (de aprox. 10 x 2,5 cm).
Ungeti bastonasele cu ulei si asezati-le in tava intinsa, la distanta egala unele de altele.
Rumeniti-le la aprox. 10 cm de rezistenta cuptorului timp de 15-20 de minute.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Amestecati apa rece cu malai, ierburi si 3/4 lingurita de sare intr-o oala medie.
Aduceti la fierbere la foc moderat, amestecand cu telul.
Micsorati flacara si amestecati in continuare pe foc cu o lingura de lemn, pana ce mamaliga incepe sa se traga de pe marginile oalei, aprox. 15-20 minute.
Adaugati parmezanul si untul si amestecati pana se incorporeaza, apoi transferati mamaliga in tava de copt unsa cu ulei.
Intindeti mamaliga uniform cu ajutorul unei spatule de silicon umede.
Dati la rece, fara capac, pana se asaza, aprox. 45 minute.
Preincalziti rezistenta cuptorului (gril).
Tapetati o tava intinsa cu hartie de copt si ungeti cu ulei.
Scoateti mamaliga din forma si taiati-o in 16 bastonase (de aprox. 10 x 2,5 cm).
Ungeti bastonasele cu ulei si asezati-le in tava intinsa, la distanta egala unele de altele.
Rumeniti-le la aprox. 10 cm de rezistenta cuptorului timp de 15-20 de minute.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 2833
Postat de Liana Hardt pe data de 2015-08-31
Daca ti-a placut reteta Bastonase de mamaliga, aboneaza-te la RSS-ul de
Salate, garnituri si aperitive::Garnituri pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Piureul de sfecla este consistent si hranitor, o garnitura minunata.
Serviti cartofii picanti cu usturoi, ardei iute si coriandru, pe post de garnitura sau ca gustare de sine statatoare.
Chifle moi si pufoase, aromate cu usturoi sanatos.
Foloseste sosul de pesto pentru a aroma o painica gustoasa si sanatoasa, cu faina integrala spelta.
Morcovii sunt printre cele mai simple si ieftine legume de pus la murat. Incercati si aceasta varianta indiana de condimentare.
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI

Asafoetida
Asafoetida este o planta cu radacini puternice si tulpina groasa, din familia patrunjelului, cu un m...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta