Feluri de mancare
Pui cu struguri
Puteti prepara acest fel de mancare cu 2 zile in avans, pastrand puiul si strugurii la rece, separat.
Ingrediente
- 15 ml ulei de masline
- 1,5 kg pulpe de pui, cu os
- sare
- 150-200 gr boabe de struguri, fara samburi
- 300 gr ceapa tocata
- 2 catei de usturoi, tocati
- 750 ml vin alb demisec
- 500 ml supa de pui
- 1 lingura cimbru proaspat tocat (sau 1 lingurita uscat, maruntit)
- 125 ml smantana
- 2 lingurite amidon de porumb
- piper negru proaspat macinat
Mod de preparare
Incingeti uleiul intr-o tigaie mare la foc mediu.
Asezonati pulpele cu sare.
Prajiti pulpele in mai multe etape, ca sa nu aglomerati tigaia.
Lasati-le pe foc 10-12 minute, cat sa se rumeneasca, intorcandu-le o data.
Transferati pulpele gatite intr-un castron mare.
Pastrati in tigaie aprox. 2 linguri grasime.
Adaugati strugurii si gatiti-i 3 minute, cat sa se inmoaie.
Cu ajutorul unei palete cu gaurele, transferati boabele de struguri intr-un castronel.
Micsorat flacara si adaugati ceapa cu un praf de sare.
Sotati ceapa 6-7 minute, amestecand des.
Adaugati usturoiul si mai sotati 1-2 minute, cat sa se inmoaie.
Turnati vinul si lasati sa fiarba inabusit pana se reduce sosul la jumatate, aprox. 5 minute.
Puneti pulpele de pui inapoi in tigaie.
Adaugati supa de pui si presarati cimbru.
Aduceti la fierbere si micsorati flacara.
Acoperiti si lasati sa fiarba inabusit 25 de minute, pana se fragezeste bine carnea.
Transferati puiul intr-un castron.
Mariti flacara si lasati sa scada sosul din tigaie pana obtineti aprox. 600-650 ml. Ar trebuie sa dureze 10-12 minute maxim.
Intr-un castronel, amestecati smantana cu amidonul, dupa care incorporati cu telul smantana in sos.
Lasati pe foc, amestecand incontinuu, pana ce se ingroasa sosul, aprox. 1-2 minute.
Asezonati dupa gust cu sare si piper.
Puneti pulpele inapoi in tigaie.
Fierbeti inabusit la foc mic pana se incalzeste bine toata carnea.
Adaugati strugurii pusi deoparte si amestecati.
Foto: Cookipedia
Pofta buna!
Asezonati pulpele cu sare.
Prajiti pulpele in mai multe etape, ca sa nu aglomerati tigaia.
Lasati-le pe foc 10-12 minute, cat sa se rumeneasca, intorcandu-le o data.
Transferati pulpele gatite intr-un castron mare.
Pastrati in tigaie aprox. 2 linguri grasime.
Adaugati strugurii si gatiti-i 3 minute, cat sa se inmoaie.
Cu ajutorul unei palete cu gaurele, transferati boabele de struguri intr-un castronel.
Micsorat flacara si adaugati ceapa cu un praf de sare.
Sotati ceapa 6-7 minute, amestecand des.
Adaugati usturoiul si mai sotati 1-2 minute, cat sa se inmoaie.
Turnati vinul si lasati sa fiarba inabusit pana se reduce sosul la jumatate, aprox. 5 minute.
Puneti pulpele de pui inapoi in tigaie.
Adaugati supa de pui si presarati cimbru.
Aduceti la fierbere si micsorati flacara.
Acoperiti si lasati sa fiarba inabusit 25 de minute, pana se fragezeste bine carnea.
Transferati puiul intr-un castron.
Mariti flacara si lasati sa scada sosul din tigaie pana obtineti aprox. 600-650 ml. Ar trebuie sa dureze 10-12 minute maxim.
Intr-un castronel, amestecati smantana cu amidonul, dupa care incorporati cu telul smantana in sos.
Lasati pe foc, amestecand incontinuu, pana ce se ingroasa sosul, aprox. 1-2 minute.
Asezonati dupa gust cu sare si piper.
Puneti pulpele inapoi in tigaie.
Fierbeti inabusit la foc mic pana se incalzeste bine toata carnea.
Adaugati strugurii pusi deoparte si amestecati.
Foto: Cookipedia
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 1768
Postat de Liana Hardt pe data de 2015-09-21
Daca ti-a placut reteta Pui cu struguri, aboneaza-te la RSS-ul de
Feluri de mancare::Mancaruri cu carne pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Reteta noastra pentru weekend: drob din carne de vita. Este accesibila inclusiv gospodinelor incepatoare! Preparatul arata foarte bine si are un gust ce-ti va rasfata, cu siguranta, papilele gustative
Pregateste si serveste! Iata o reteta usoara pentru pranzul de astazi. Putina carne, cateva legume, puse in tigaie, alaturi de supa si un minunat sos marinara, si e gata masa de la amiaza. Gustul minu
Rasfata-ti papilele gustative cu o delicioasa lasagna! Sigur ai mai mancat lasagna pana acum, dar ca cea din imagine, niciodata. Aroma data de semintele de fenicul si gustul legumelor o fac inconfunda
Uite la ce reteta ne-am gandit noi pentru pranz si cina. Este usor de preparat si nu ai nevoie de multe ingrediente. Daca nu obisnuiesti sa mananci picant, poti elimina fulgii de ardei iute. Gustul pr
Reteta aceasta te salveaza ori de cate ori nu stii ce sa mai pregatesti bun pentru ai tai. Cu doar cateva ingrediente poti prepara ceva gustos si satios. Iar daca iti place sa mananci mai picant, treb
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Musca spaniola
Desi nu este practic un condiment, iar in cele mai multe tari este chiar considerat ca substanta ile...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita