Salate, garnituri si aperitive
Mamaliga cu gorgonzola
Daca nu sunteti fan gorgonzola si preferati o branza fara mucegai, apelati cu incredere la branza feta.
Ingrediente
- 1 L lapte
- 125 ml smantana
- 160 gr malai
- 185 gr branza gorgonzola, maruntita
- 60 gr miez de nuca, tocat grosier si prajit usor
Mod de preparare
Aduceti laptele cu smantana la fierbere la foc mediu.
Adaugati treptat malaiul si amestecati cu telul.
Micsorati flacara.
Lasati pe foc 10-20 de minute (in functie de granulatia malaiului), pana ce mamaliga devine cremoasa, amestecand des.
Asezonati dupa gust cu sare si piper.
Incingeti rezistenta cuptorului.
Transferati mamaliga fiarta intr-o tava de copt de aprox. 23 cm diametru.
Presarati branza deasupra si dati la cuptor, pe functia grill, pana se topeste branza.
Presarati cu miezul de nuca tocat si prajit si serviti imediat.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Adaugati treptat malaiul si amestecati cu telul.
Micsorati flacara.
Lasati pe foc 10-20 de minute (in functie de granulatia malaiului), pana ce mamaliga devine cremoasa, amestecand des.
Asezonati dupa gust cu sare si piper.
Incingeti rezistenta cuptorului.
Transferati mamaliga fiarta intr-o tava de copt de aprox. 23 cm diametru.
Presarati branza deasupra si dati la cuptor, pe functia grill, pana se topeste branza.
Presarati cu miezul de nuca tocat si prajit si serviti imediat.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 1648
Postat de Liana Hardt pe data de 2015-09-23
Daca ti-a placut reteta Mamaliga cu gorgonzola, aboneaza-te la RSS-ul de
Salate, garnituri si aperitive::Garnituri pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Piureul de sfecla este consistent si hranitor, o garnitura minunata.
Serviti cartofii picanti cu usturoi, ardei iute si coriandru, pe post de garnitura sau ca gustare de sine statatoare.
Chifle moi si pufoase, aromate cu usturoi sanatos.
Foloseste sosul de pesto pentru a aroma o painica gustoasa si sanatoasa, cu faina integrala spelta.
Morcovii sunt printre cele mai simple si ieftine legume de pus la murat. Incercati si aceasta varianta indiana de condimentare.
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun