Feluri de mancare
Tocanita spaniola
Completarea puiului cu chorizo este de inspiratie spaniola, dar ce-i da un gust cu adevarat deosebit acestei retete este combinatia de stafide cu vin rosu.
Ingrediente
- 4-5 pulpe superioare
- 100 gr chorizo, taiat cubulete
- 60 ml ulei de masline
- 1 ceapa mare, tocata
- 4 catei de usturoi
- 40 gr stafide
- 1 frunza dafin
- 1 lingura oregano uscat
- 400 gr rosii din conserva, pasate
- 80 ml vin rosu
- sare si piper, dupa gust
Mod de preparare
Intr-o oala suficient de mare, incingeti uleiul de masline la foc mediu spre tare.
Dupa ce se incinge uleiul, adaugati bucatile de pui si gatiti-le, intorcand din cand in cand, pana se rumenesc - aprox. 6-8 minute.
Dupa ce se rumeneste puiul, scoateti-l din oala si lasati-l deoparte.
Mai adaugati ulei in oala, daca e necesar, si sotati ceapa cu usturoiul 3-4 minute.
Apoi, adaugati cubuletele de chorizo si gatiti-le pana se rumenesc, aprox. 2-3 minute.
Adaugati stafidele, frunza de dafin si oregano.
Adaugati rosiile zdrobite, cate 50-60 de grame odata, amestecand incontinuu.
Asteptati 2 minute pana sa adaugati urmatoarea tura de rosii.
Astfel, sosul se ingroasa si se intensifica aroma.
Adaugati vinul si ajustati cu sare si piper, dupa gust.
Adaugati puiul rumenit si amestecati sa se acopere bine cu sos.
Acoperiti oala si micsorati flacara.
Lasati sa se inabuse 20 de minute.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Dupa ce se incinge uleiul, adaugati bucatile de pui si gatiti-le, intorcand din cand in cand, pana se rumenesc - aprox. 6-8 minute.
Dupa ce se rumeneste puiul, scoateti-l din oala si lasati-l deoparte.
Mai adaugati ulei in oala, daca e necesar, si sotati ceapa cu usturoiul 3-4 minute.
Apoi, adaugati cubuletele de chorizo si gatiti-le pana se rumenesc, aprox. 2-3 minute.
Adaugati stafidele, frunza de dafin si oregano.
Adaugati rosiile zdrobite, cate 50-60 de grame odata, amestecand incontinuu.
Asteptati 2 minute pana sa adaugati urmatoarea tura de rosii.
Astfel, sosul se ingroasa si se intensifica aroma.
Adaugati vinul si ajustati cu sare si piper, dupa gust.
Adaugati puiul rumenit si amestecati sa se acopere bine cu sos.
Acoperiti oala si micsorati flacara.
Lasati sa se inabuse 20 de minute.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 1932
Postat de Liana Hardt pe data de 2015-09-23
Daca ti-a placut reteta Tocanita spaniola, aboneaza-te la RSS-ul de
Feluri de mancare::Mancaruri cu carne pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Reteta noastra pentru weekend: drob din carne de vita. Este accesibila inclusiv gospodinelor incepatoare! Preparatul arata foarte bine si are un gust ce-ti va rasfata, cu siguranta, papilele gustative
Pregateste si serveste! Iata o reteta usoara pentru pranzul de astazi. Putina carne, cateva legume, puse in tigaie, alaturi de supa si un minunat sos marinara, si e gata masa de la amiaza. Gustul minu
Rasfata-ti papilele gustative cu o delicioasa lasagna! Sigur ai mai mancat lasagna pana acum, dar ca cea din imagine, niciodata. Aroma data de semintele de fenicul si gustul legumelor o fac inconfunda
Uite la ce reteta ne-am gandit noi pentru pranz si cina. Este usor de preparat si nu ai nevoie de multe ingrediente. Daca nu obisnuiesti sa mananci picant, poti elimina fulgii de ardei iute. Gustul pr
Reteta aceasta te salveaza ori de cate ori nu stii ce sa mai pregatesti bun pentru ai tai. Cu doar cateva ingrediente poti prepara ceva gustos si satios. Iar daca iti place sa mananci mai picant, treb
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun