Dulciuri
Fursecuri cu ciocolata
Faceti cunostinta cu desertul suprem: fursecuri cremoase cu ciocolata neagra si zahar brun!
Ingrediente
- Pentru aprox. 30 fursecuri:
- 125 gr ciocolata neagra minim 70%
- 125 gr faina
- 30 gr cacao pudra
- 2 linguri amidon de porumb
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1/2 lingurita sare
- 115 gr unt nesarat, la temperatura camerei
- 65 gr zahar brun
- 55 gr zahar alb tos
- 1 ou, la temperatura camerei
- 5 ml esenta de vanilie
- 260 gr fulgi de ciocolata neagra
Mod de preparare
Tapetati o tava cu hartie de copt.
Maruntiti ciocolata si topiti-o la baie de aburi sau la microunde.
Lasati deoparte sa se raceasca.
Amestecati intr-un castron faina cu amidon, cacao, bicarbonat de sodiu si sare.
Puneti untul cu zaharul brun si cel alb in bolul mixerului.
Bateti la viteza medie spre mare timp de 5 minute.
Adaugati oul si esenta de vanilie si mai mixati 1 minut la viteza medie.
Adaugati ciocolata topita si mixati pana se incorporeaza complet.
Adaugati amestecul de faina si bateti la viteza joasa pana se incorporeaza.
Adaugati fulgii de ciocolata in aluat si amestecati cu o spatula.
Luati cate o lingura de aluat, rulati sub forma de bila intre palme si asezati in tava de copt.
Fursecurile nu trebuie sa fie foarte distantate in aceasta etapa.
Dati la rece o ora pana se intareste aluatul.
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius.
Asezati fursecurile la aprox. 5 cm distanta si dati-le la cuptor imediat ce le scoateti din frigider, fara sa le turtiti.
Coaceti-le 15-18 minute.
Puneti tava de copt pe un gratar si lasati fursecurile sa se raceasca de tot inainte de a le depozita intr-o cutie etansa.
Se pot pastra o saptamana.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Maruntiti ciocolata si topiti-o la baie de aburi sau la microunde.
Lasati deoparte sa se raceasca.
Amestecati intr-un castron faina cu amidon, cacao, bicarbonat de sodiu si sare.
Puneti untul cu zaharul brun si cel alb in bolul mixerului.
Bateti la viteza medie spre mare timp de 5 minute.
Adaugati oul si esenta de vanilie si mai mixati 1 minut la viteza medie.
Adaugati ciocolata topita si mixati pana se incorporeaza complet.
Adaugati amestecul de faina si bateti la viteza joasa pana se incorporeaza.
Adaugati fulgii de ciocolata in aluat si amestecati cu o spatula.
Luati cate o lingura de aluat, rulati sub forma de bila intre palme si asezati in tava de copt.
Fursecurile nu trebuie sa fie foarte distantate in aceasta etapa.
Dati la rece o ora pana se intareste aluatul.
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius.
Asezati fursecurile la aprox. 5 cm distanta si dati-le la cuptor imediat ce le scoateti din frigider, fara sa le turtiti.
Coaceti-le 15-18 minute.
Puneti tava de copt pe un gratar si lasati fursecurile sa se raceasca de tot inainte de a le depozita intr-o cutie etansa.
Se pot pastra o saptamana.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 2694
Coolinaria.ro iti recomanda pentru reusita retetei Fursecuri cu ciocolata:
Postat de Liana Hardt pe data de 2016-09-21 Nota: 5,00 din 2 voturi.
Daca ti-a placut reteta Fursecuri cu ciocolata, aboneaza-te la RSS-ul de
Dulciuri::Deserturi diverse pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Cand iti este pofta de dulce si nu stii ce sa-ti pregatesti, iti sugeram o reteta de mar caramelizat, cu putina scortisoara. Testeaza reteta si rasfata-ti papilele gustative!
Cu ocazia Zilei Internationale a Jeleurilor (15 februarie), iti recomandam reteta de mai jos. Chiar daca ai putin mai mult de munca decat de obicei, iti garantam ca, la final, vei multumit de rezultat
El Pato Passion este o reteta de desert pe baza de ciocolata, creata de restaurantul El Pato pentru a sarbatori Ziua Indragostitilor. Desertul va fi oferit gratuit tuturor cuplurilor ce isi vor sarbat
Briose pufoase si delicioase cu o aroma inconfundabila de Irish Coffee.
Fursecurile cu ciocolata si cocos se prepara usor si sunt extrem de aromate.
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun