Salate, garnituri si aperitive
Sos de ceapa cu merisoare
Serviti acest sos inedit cu pui sau curcan la cuptor. Va transforma instant friptura preferata intr-un adevarat deliciu!
Ingrediente
- 30 gr unt
- 2 cepe rosii, curatate si feliate
- 1 portocala mare: zeama si coaja rasa
- 200 gr merisoare (proaspete sau congelate)
- 4 linguri zahar
- 60 ml otet din vin rosu
- 60 ml vin rosu
- 1/2 lingurita condimente all-spice (scortisoara + nucsoara + cuisoare + ghimbir)
Mod de preparare
Topiti untul intr-o craticioara si prajiti ceapa pana se inmoaie, aprox. 8-10 minute.
Adaugati coaja rasa si zeama de portocala si mai lasati la foc mic 5 minute.
Adaugati merisoarele, zaharul, vinul, otetul di condimentele.
Aduceti la fierbere si micsorati flacara.
Fierbeti inabusit pana scade la consistenta unui sirop, aprox. 15 minute.
Turnati sosul in borcanele sterilizate.
Puneti deasupra un disc de hartie de copt, dupa care sigilati si etichetati borcanele.
Puteti prepara acest sos in avans pentru o masa festiva, dar pastrati la rece dupa ce desfaceti borcanul si consumati-l in termen de 2 saptamani.
Foto: Cookipedia
Pofta buna!
Adaugati coaja rasa si zeama de portocala si mai lasati la foc mic 5 minute.
Adaugati merisoarele, zaharul, vinul, otetul di condimentele.
Aduceti la fierbere si micsorati flacara.
Fierbeti inabusit pana scade la consistenta unui sirop, aprox. 15 minute.
Turnati sosul in borcanele sterilizate.
Puneti deasupra un disc de hartie de copt, dupa care sigilati si etichetati borcanele.
Puteti prepara acest sos in avans pentru o masa festiva, dar pastrati la rece dupa ce desfaceti borcanul si consumati-l in termen de 2 saptamani.
Foto: Cookipedia
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 2010
Postat de Liana Hardt pe data de 2016-09-21
Daca ti-a placut reteta Sos de ceapa cu merisoare, aboneaza-te la RSS-ul de
Salate, garnituri si aperitive::Garnituri pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Piureul de sfecla este consistent si hranitor, o garnitura minunata.
Serviti cartofii picanti cu usturoi, ardei iute si coriandru, pe post de garnitura sau ca gustare de sine statatoare.
Chifle moi si pufoase, aromate cu usturoi sanatos.
Foloseste sosul de pesto pentru a aroma o painica gustoasa si sanatoasa, cu faina integrala spelta.
Morcovii sunt printre cele mai simple si ieftine legume de pus la murat. Incercati si aceasta varianta indiana de condimentare.
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita