Dulciuri
Braduti de biscuiti
Suprapuneti biscuiti de casa de marimi diferite si obtineti braduti de Craciun dulci care abia asteapta sa fie devorati!
Ingrediente
- 230 gr unt, moale
- 100 gr zahar
- 100 gr zahar brun
- 2 oua
- 2-3 ml esenta de vanilie
- 3 lingurite scortisoara
- 375 gr faina
- 1 lingurita sare
- zahar colorat in verde, pt ornat
- glazura simpla, pt lipit biscuitii
Mod de preparare
Intr-un castron mare, frecati untul cu cele 2 tipuri de zahar.
Adaugati ouale si vanilia si mixati.
In alt castron, amestecati faina cu scortisoara si sare si adaugati acest amestec peste cel cu oua si zahar. Mixati.
Impartiti aluatul obtinut in doua si inveliti fiecare bucata in folie alimentara.
Dati la rece o ora.
Luati una din bucatile de aluat si rulati-o sub forma unui cilindru de 35 cm lungime.
Taiati o treime din cealalta bucata si rulati ambele bucati sub forma de cilindru, tot de 35 cm lungime.
Veti obtine trei rulouri de aluat de lungimi egale si grosimi diferite.
Turnati zahar colorat pe o hartie de copt si rulati bucatile de aluat prin zahar pana se acopera complet.
Dati la rece 4 ore sau pana se intareste suficient aluatul pentru a fi feliat.
Incalziti cuptorul la 200 grade Celsius.
Scoateti un rulou de aluat si feliati-l de 6 mm grosime.
Asezati feliile de aluat intr-o tava tapetata cu hartie de copt, la aprox. 1 cm distanta unele de altele.
Dati la cuptor 8-10 minute sau pana se rumenesc usor pe margini.
Scoateti biscuitii din tava imediat si lasati-i sa se raceasca pe un gratar.
Repetati etapele pentru celelalte 2 rulouri de aluat.
Dupa ce s-au racit toti biscuitii, lipiti-i intre ei cu glazura, incepand cu cel mai mare si terminand cu cel mai mic biscuite.
Ornati tot cu glazura sau cu bombonele colorate.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Adaugati ouale si vanilia si mixati.
In alt castron, amestecati faina cu scortisoara si sare si adaugati acest amestec peste cel cu oua si zahar. Mixati.
Impartiti aluatul obtinut in doua si inveliti fiecare bucata in folie alimentara.
Dati la rece o ora.
Luati una din bucatile de aluat si rulati-o sub forma unui cilindru de 35 cm lungime.
Taiati o treime din cealalta bucata si rulati ambele bucati sub forma de cilindru, tot de 35 cm lungime.
Veti obtine trei rulouri de aluat de lungimi egale si grosimi diferite.
Turnati zahar colorat pe o hartie de copt si rulati bucatile de aluat prin zahar pana se acopera complet.
Dati la rece 4 ore sau pana se intareste suficient aluatul pentru a fi feliat.
Incalziti cuptorul la 200 grade Celsius.
Scoateti un rulou de aluat si feliati-l de 6 mm grosime.
Asezati feliile de aluat intr-o tava tapetata cu hartie de copt, la aprox. 1 cm distanta unele de altele.
Dati la cuptor 8-10 minute sau pana se rumenesc usor pe margini.
Scoateti biscuitii din tava imediat si lasati-i sa se raceasca pe un gratar.
Repetati etapele pentru celelalte 2 rulouri de aluat.
Dupa ce s-au racit toti biscuitii, lipiti-i intre ei cu glazura, incepand cu cel mai mare si terminand cu cel mai mic biscuite.
Ornati tot cu glazura sau cu bombonele colorate.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 2971
Postat de Liana Hardt pe data de 2015-12-11
Daca ti-a placut reteta Braduti de biscuiti, aboneaza-te la RSS-ul de
Dulciuri::Deserturi diverse pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Cand iti este pofta de dulce si nu stii ce sa-ti pregatesti, iti sugeram o reteta de mar caramelizat, cu putina scortisoara. Testeaza reteta si rasfata-ti papilele gustative!
Cu ocazia Zilei Internationale a Jeleurilor (15 februarie), iti recomandam reteta de mai jos. Chiar daca ai putin mai mult de munca decat de obicei, iti garantam ca, la final, vei multumit de rezultat
El Pato Passion este o reteta de desert pe baza de ciocolata, creata de restaurantul El Pato pentru a sarbatori Ziua Indragostitilor. Desertul va fi oferit gratuit tuturor cuplurilor ce isi vor sarbat
Briose pufoase si delicioase cu o aroma inconfundabila de Irish Coffee.
Fursecurile cu ciocolata si cocos se prepara usor si sunt extrem de aromate.
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Rosii australiene
Provenind asa cum le spune si numele din Australia, rosiile australiene se dezvolta intr-un climat a...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun