Salate, garnituri si aperitive
Pasta harissa
Acest sos foarte picant este popular in Libia, Tunisia si Algeria, iar cantitatile date sunt pentru un borcan mare.
Aveti grija ca bucataria sa fie bine aerisita cand procesati ardeii iuti si purtati manusi de cauciuc daca aveti pielea sensibila.
Aveti grija ca bucataria sa fie bine aerisita cand procesati ardeii iuti si purtati manusi de cauciuc daca aveti pielea sensibila.
Ingrediente
- 100 gr ardei iuti uscati
- 2 lingurite sare
- 6 catei de usturoi, zdrobiti
- 2 lingurite chimen proaspat macinat
- 1 lingurita seminte de chimen negru, macinate
- 1 ardei gras rosu, curatat de pielita si seminte, tocat
- 1 lingurita boia de ardei afumata
- 10 ml otet din vin rosu
- 2 lingurite pasta de tomate
- zeama si coaja rasa de la 1/2 lamaie
- ulei de masline, pentru acoperit pasta (pentru conservare)
Mod de preparare
Puneti ardeii iuti intr-o craticioata, acoperiti-i cu apa si aduceti la fierbere.
Fierbeti-i inabusit 10 minute.
Luati de pe foc si lasati deoparte o ora.
Scurgeti ardeii iuti si puneti-i in robotul de bucatarie impreuna cu usturoi, pasta de tomate, otet, sare, chimen, ardei gras, boia de ardei si coaja de lamaie.
Pasati si adaugati treptat zeama de lamaie, pana obtineti consistenta dorita.
Transferati pasta intr-un borcan sterilizat.
Acoperiti cu o pelicula de ulei de masline, insurbati bine capacul si depozitati la rece.
SFAT: Daca dupa ce consumati pasta harissa, simtiti ca va ia gura foc, consumati lapte sau iaurt, in niciun caz apa!
Foto: Cookipedia
Pofta buna!
Fierbeti-i inabusit 10 minute.
Luati de pe foc si lasati deoparte o ora.
Scurgeti ardeii iuti si puneti-i in robotul de bucatarie impreuna cu usturoi, pasta de tomate, otet, sare, chimen, ardei gras, boia de ardei si coaja de lamaie.
Pasati si adaugati treptat zeama de lamaie, pana obtineti consistenta dorita.
Transferati pasta intr-un borcan sterilizat.
Acoperiti cu o pelicula de ulei de masline, insurbati bine capacul si depozitati la rece.
SFAT: Daca dupa ce consumati pasta harissa, simtiti ca va ia gura foc, consumati lapte sau iaurt, in niciun caz apa!
Foto: Cookipedia
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 1964
Postat de Liana Hardt pe data de 2015-12-18
Daca ti-a placut reteta Pasta harissa, aboneaza-te la RSS-ul de
Salate, garnituri si aperitive::Garnituri pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Piureul de sfecla este consistent si hranitor, o garnitura minunata.
Serviti cartofii picanti cu usturoi, ardei iute si coriandru, pe post de garnitura sau ca gustare de sine statatoare.
Chifle moi si pufoase, aromate cu usturoi sanatos.
Foloseste sosul de pesto pentru a aroma o painica gustoasa si sanatoasa, cu faina integrala spelta.
Morcovii sunt printre cele mai simple si ieftine legume de pus la murat. Incercati si aceasta varianta indiana de condimentare.
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
spray&
prajituri gem nuca
Spaghete orez reteta
reteta suc portocale iarna
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
Excesul portocale|
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata