Feluri de mancare
Somon cu ceai verde
Aceasta reteta inspirata de Jamie Oliver se serveste cu garnitura de orez Basmati si broccoli, alaturi de sferturi de lamaie sau lime.
Ingrediente
- 2 fileuri mici de somon, cu piele
- 45 ml sos de soia
- 1 lingurita cu varf frunze de ceai verde maruntite
- 2 lingurite seminte de coriandru
- sare si piper negru proaspat macinat
- ulei de masline
Mod de preparare
Curatati fileurile de solzi si spalati-le sub jet de apa rece.
Tamponati cu prosoape de hartie si marinati o ora in sos de soia, intr-un loc racoros.
Incingeti o tigaie cu putin ulei de masline.
Amestecati si pisati intr-un mojar semintele de coriandru cu frunzele de ceai verde, sare si piper si presarati pudra rezultata pe o farfurie.
Scoateti somonul din marinata si dati-l prin amestecul de condimente din farfurie, pana se acopera uniform.
Puneti fileurile de somon in tigaie, cu pielea in jos si prajiti-le 5 minute. Aveti grija sa nu se lipeasca de tigaie.
Dupa ce trec cele 5 minute, prajiti somonul pe toate celelalte 3 parti, aprox. 1 minut pe fiecare parte.
Scoateti fileurile din tigaie si asezati-le cu grija pe un tocator, cu pielea in jos.
Cu un cutit bine ascutit, indepartati pielea si puneti-o inapoi in tigaie, cu partea moale in jos.
Apasati-o usor cu o spatula, ca sa se incinga bine si sa devina crocanta.
Feliati pielea in bucatele de aprox. 2,5 cm si ornati cu ea garnitura de orez.
Foto: Cookipedia
Pofta buna!
Tamponati cu prosoape de hartie si marinati o ora in sos de soia, intr-un loc racoros.
Incingeti o tigaie cu putin ulei de masline.
Amestecati si pisati intr-un mojar semintele de coriandru cu frunzele de ceai verde, sare si piper si presarati pudra rezultata pe o farfurie.
Scoateti somonul din marinata si dati-l prin amestecul de condimente din farfurie, pana se acopera uniform.
Puneti fileurile de somon in tigaie, cu pielea in jos si prajiti-le 5 minute. Aveti grija sa nu se lipeasca de tigaie.
Dupa ce trec cele 5 minute, prajiti somonul pe toate celelalte 3 parti, aprox. 1 minut pe fiecare parte.
Scoateti fileurile din tigaie si asezati-le cu grija pe un tocator, cu pielea in jos.
Cu un cutit bine ascutit, indepartati pielea si puneti-o inapoi in tigaie, cu partea moale in jos.
Apasati-o usor cu o spatula, ca sa se incinga bine si sa devina crocanta.
Feliati pielea in bucatele de aprox. 2,5 cm si ornati cu ea garnitura de orez.
Foto: Cookipedia
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 1865
Postat de Liana Hardt pe data de 2016-01-29
Daca ti-a placut reteta Somon cu ceai verde, aboneaza-te la RSS-ul de
Feluri de mancare::Mancaruri cu peste pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Incercati o combinatie inedita de halibut cu sos salsa delicios, Pico de Gallo.
Reteta filmata si preparata in cadrul campaniei de educatie culinara "Atelierul de gusturi", initiata de George Radu, Managing Director al grupului de restaurante Gama.
Un preparat foarte simplu, dar deosebit, ideal pentru o seara de weekend.
Servite turtitele calde cu sos dulce-acrisor sau sos chili, dupa preferinte. Se pot prepara si in baie de ulei, dar varianta la cuptor este mult mai sanatoasa.
Somonul la gratar sau la cuptor merge de minune cu lamaie, portocale, capere si patrunjel...
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Mazare Gunga
Cunoscuta si sub denumirea traditionala de toor dal, mazare de Congo sau gandule, mazarea Gunga este...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun