Dulciuri
Prajitura cu smochine
Cu putina rabdare, veti avea parte de un desert delicios si sanatos, foarte aromat!
Ingrediente
- 250 gr smochine uscate
- 60 gr fulgi de migdale
- 3-4 buc. anason stelat
- 1 lingura seminte susan
- 1/4 lingurita scortisoara
- 1 lingura miere
- 15 ml brandy
Mod de preparare
Intindeti fulgii de migdale pe o tava si dati la cuptor 5 minute sa se rumeneasca usor. Lasati sa se raceasca.
Puneti smochinele uscate in robotul de bucatarie si pulsati de cateva ori.
Zdrobiti anasonul intr-un mojar.
Adaugati in robotul anasonul zdrobit, semintele de susan, scortisoara, mierea, brandy-ul si jumatate din cantitatea de fulgi de migdale si pulsati din nou pana se omogenizeaza.
Cu o spatula, incoporati usor restul fulgilor de migdale pana se distribuie uniform in compozitie.
Tapetati 2 forme ramekin cu folie alimentara si adaugati compozitia.
Apasati bine sa se comprime cat mai mult desertul.
Acoperiti tot cu folie alimentara si dati la rece cateva zile sa se patrunda aromele.
Rasturnati deserturile pe farfurioare si serviti.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Puneti smochinele uscate in robotul de bucatarie si pulsati de cateva ori.
Zdrobiti anasonul intr-un mojar.
Adaugati in robotul anasonul zdrobit, semintele de susan, scortisoara, mierea, brandy-ul si jumatate din cantitatea de fulgi de migdale si pulsati din nou pana se omogenizeaza.
Cu o spatula, incoporati usor restul fulgilor de migdale pana se distribuie uniform in compozitie.
Tapetati 2 forme ramekin cu folie alimentara si adaugati compozitia.
Apasati bine sa se comprime cat mai mult desertul.
Acoperiti tot cu folie alimentara si dati la rece cateva zile sa se patrunda aromele.
Rasturnati deserturile pe farfurioare si serviti.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 2028
Postat de Liana Hardt pe data de 2016-02-01
Daca ti-a placut reteta Prajitura cu smochine, aboneaza-te la RSS-ul de
Dulciuri::Prajituri pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Rasfat pentru doua zile libere! Iata reteta pe care o poti pregati persoanei iubite, cu ocazia Dragobetelui. Noteaza-ti reteta pentru ca diseara sau maine sa o prepari si tu.
O prajitura simpla, dar de efect, perfecta pentru weekend.
Mango este un fruct exotic dulce, perfect pentru un desert cremos, fara coacere!
Aceasta prajitura cu consistenta lipicioasa este extrem de usor de preparat!
Serviti aceasta prajitura pufoasa cu o cupa de inghetata de vanilie.
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Syzygium anisatum
Syzygium anisatum este un arbore tropical inalt, foarte rar, originar din Australia, care produce fr...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun