Salate, garnituri si aperitive
Morcovi la cuptor
O garnitura simpla si, in acelasi timp, deosebita, datorita ingredientelor parfumate cu care se serveste: menta proaspata si coacaze negre.
Ingrediente
- Pentru 4 portii:
- 450 gr morcovi, curatati si taiati pe lungime in 2 sau 4, in functie de grosime
- 15 ml ulei de masline
- 1/4 lingurita sare
- un praf de boia de ardei
- 10 ml otet balsamic
- cateva fire de menta (frunzele maruntite)
- 1 lingura seminte de pin prajite
- 1 lingura coacaze negre uscate
Mod de preparare
Preincalziti cuptorul la 210 grade Celsius.
Stropiti morcovii cu ulei si condimentati-i cu sare si boia de ardei.
Asezati-i intr-un singur strat pe o tava de copt.
Dati la cuptor 15 minute, dupa care ii intoarceti si-i stropiti cu otet balsamic.
Ii mai dati 15 minute la cuptor, pana se inmoaie si incep sa se basice.
Transferati pe un platou de servit si presarati cu seminte de pin, coacaze si menta.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Stropiti morcovii cu ulei si condimentati-i cu sare si boia de ardei.
Asezati-i intr-un singur strat pe o tava de copt.
Dati la cuptor 15 minute, dupa care ii intoarceti si-i stropiti cu otet balsamic.
Ii mai dati 15 minute la cuptor, pana se inmoaie si incep sa se basice.
Transferati pe un platou de servit si presarati cu seminte de pin, coacaze si menta.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 1420
Postat de Liana Hardt pe data de 2016-03-23 Nota: 5,00 din 1 voturi.
Daca ti-a placut reteta Morcovi la cuptor, aboneaza-te la RSS-ul de
Salate, garnituri si aperitive::Garnituri pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Piureul de sfecla este consistent si hranitor, o garnitura minunata.
Serviti cartofii picanti cu usturoi, ardei iute si coriandru, pe post de garnitura sau ca gustare de sine statatoare.
Chifle moi si pufoase, aromate cu usturoi sanatos.
Foloseste sosul de pesto pentru a aroma o painica gustoasa si sanatoasa, cu faina integrala spelta.
Morcovii sunt printre cele mai simple si ieftine legume de pus la murat. Incercati si aceasta varianta indiana de condimentare.
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Semintele paradisului
Semintele paradisului (Aframomum melegueta) sunt inrudite cu ghimbirul si provin din familia Zingibe...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun