Salate, garnituri si aperitive
Choux aperitiv cu lamaie si patrunjel
O masa festiva desavarsita se recunoaste in primul rand dupa aperitive.
Incercati aceasta reteta a Marthei Stewart pentru a va impresiona invitatii.
Incercati aceasta reteta a Marthei Stewart pentru a va impresiona invitatii.
Ingrediente
- 85 gr unt nesarat
- 1 lingurita sare grunjoasa
- 1/4 lingurita boia de ardei iute
- 95 gr faina
- 5 oua mari
- coaja rasa de la 1 lamaie
- 3 cepe verzi, tocate fin
- 3 linguri patrunjel tocat fin
Mod de preparare
Aduceti la fierbere 250 ml apa cu unt, sar si boia de ardei, pana se topeste untul.
Luati de pe foc, adaugati faina si amestecati.
Puneti inapoi pe foc si amestecati continuu pana se incheaga compozitia, aprox. 2 minute.
Luati de pe foc si, cu o lingura de lemn, bateti in compozitie 4 oua, unul cate unul, pana se omogenizeaza.
Adaugati zeama de lamaie, ceapa verde si patrunjel si amestecati.
Transferati aluatul obtinut intr-o punga pentru ornat si spritati choux-uri de aprox. 2-3 cm diametru intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius.
Bateti oul ramas cu 1 lingurita de apa si ungeti bilutele de aluat.
Dati la cuptor pana se rumenesc usor, aprox. 20 de minute.
Serviti-le imediat.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Luati de pe foc, adaugati faina si amestecati.
Puneti inapoi pe foc si amestecati continuu pana se incheaga compozitia, aprox. 2 minute.
Luati de pe foc si, cu o lingura de lemn, bateti in compozitie 4 oua, unul cate unul, pana se omogenizeaza.
Adaugati zeama de lamaie, ceapa verde si patrunjel si amestecati.
Transferati aluatul obtinut intr-o punga pentru ornat si spritati choux-uri de aprox. 2-3 cm diametru intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius.
Bateti oul ramas cu 1 lingurita de apa si ungeti bilutele de aluat.
Dati la cuptor pana se rumenesc usor, aprox. 20 de minute.
Serviti-le imediat.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 1255
Coolinaria.ro iti recomanda pentru reusita retetei Choux aperitiv cu lamaie si patrunjel:
Postat de Liana Hardt pe data de 2016-03-25
Daca ti-a placut reteta Choux aperitiv cu lamaie si patrunjel, aboneaza-te la RSS-ul de
Salate, garnituri si aperitive::Aperitive pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Gustoase si usor de facut! Aceste rosii umplute nu necesita cine stie ce experienta in ale gatitului, dar nici multe ingrediente. Dimpotriva, le poti pregati cu ce ai prin bucatarie. Ti le recomandam
Azi iti prezentam o reteta rapida si delicioasa, pentru micul dejun. Din numai cateva ingrediente vei pregati o masa pe cinste. Felul in care arata sigur te va convinge!
O reteta care nu necesita cunostinte temeinice de gatit, dar cu care iti poti impresiona invitatii! Sfat: cand mergi la cumparaturi, cauta rosii Red Grape. Sunt parfumate si foarte dulci.
Sunt foarte usor de facut si numai bune de servit atat cu ocazia unei mese in familie, ori cand organizezi o mica petrecere.
Aroma usor picanta a branzei de capra si gustul dulce al fructelor Kaki fac din acest aperitiv o gustare perfecta pentru o petrecere, dar si pentru un weekend in care vrei sa te rasfeti.
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Mesteacanul
Cunoscut din antichitate pentru multiplele sale proprietati benefice sanatatii omului, mesteacanul m...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun