Dulciuri
Gogosi cu ciocolata la cuptor
20 de gogosele delicioase cu sos de ciocolata si topping de fistic, alune, fulgi de cocos si bombonele colorate (sprinkles).
Ingrediente
- Pentru gogosi:
- 185 gr faina pentru prajituri
- 60 gr cacao pudra
- 150 gr zahar
- 2 lingurite bicarbonat de sodiu
- 1/2 lingurita sare fina
- 180 ml lapte batut, la temperatura camerei
- 2 oua, la temperatura camerei
- 30 gr unt, topit
- 5 ml esenta de vanilie
- 60 gr ciocolata tocata fin
- Pentru sos:
- 175 gr fulgi de ciocolata
- 45 ml smantana
- Pentru topping:
- fistic tocat
- alune tocate
- bombonele colorate (sprinkles)
- fulgi de cocos
Mod de preparare
Preincalziti cuptorul la 160 grade Celsius.
Ungeti cu ulei forma de silicon sau tava pentru mini-gogosi.
Tapetati tava cuptorului cu hartie de copt si asezati deasupra un gratar.
Lasati deoparte.
Intr-un castron mare, cerneti faina cu cacao, zahar si bicarbonat de sodiu.
Adaugati sarea si amestecati.
Adaugati laptele batut si amestecati sa se combine, apoi untul.
Intr-un castronel, bateti ouale cu esenta de vanilie si adaugati-le in amestecul de faina.
Omogenizati, adaugati ciocolata tocata si amestecati.
Umpleti fiecare forma de gogoasa pe 2/3 din capacitate.
Dati la cuptor 8 minute, pe gratarul din tava cuptorului.
Lasati sa se raceasca gogosile in forma 5 minute, apoi scoateti-le pe un gratar.
Topiti fulgii de ciocolata cu 30 ml smantana la baie de aburi.
Daca este prea groasa crema, adaugati si restul smantanii.
Inmuiati fiecare gogoasa in sos si presarati cu topping-urile preferate.
Lasati sa se intareasca ciocolata inainte de a servi.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Ungeti cu ulei forma de silicon sau tava pentru mini-gogosi.
Tapetati tava cuptorului cu hartie de copt si asezati deasupra un gratar.
Lasati deoparte.
Intr-un castron mare, cerneti faina cu cacao, zahar si bicarbonat de sodiu.
Adaugati sarea si amestecati.
Adaugati laptele batut si amestecati sa se combine, apoi untul.
Intr-un castronel, bateti ouale cu esenta de vanilie si adaugati-le in amestecul de faina.
Omogenizati, adaugati ciocolata tocata si amestecati.
Umpleti fiecare forma de gogoasa pe 2/3 din capacitate.
Dati la cuptor 8 minute, pe gratarul din tava cuptorului.
Lasati sa se raceasca gogosile in forma 5 minute, apoi scoateti-le pe un gratar.
Topiti fulgii de ciocolata cu 30 ml smantana la baie de aburi.
Daca este prea groasa crema, adaugati si restul smantanii.
Inmuiati fiecare gogoasa in sos si presarati cu topping-urile preferate.
Lasati sa se intareasca ciocolata inainte de a servi.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 2138
Postat de Liana Hardt pe data de 2016-04-13 Nota: 4,00 din 1 voturi.
Daca ti-a placut reteta Gogosi cu ciocolata la cuptor, aboneaza-te la RSS-ul de
Dulciuri::Deserturi diverse pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Cand iti este pofta de dulce si nu stii ce sa-ti pregatesti, iti sugeram o reteta de mar caramelizat, cu putina scortisoara. Testeaza reteta si rasfata-ti papilele gustative!
Cu ocazia Zilei Internationale a Jeleurilor (15 februarie), iti recomandam reteta de mai jos. Chiar daca ai putin mai mult de munca decat de obicei, iti garantam ca, la final, vei multumit de rezultat
El Pato Passion este o reteta de desert pe baza de ciocolata, creata de restaurantul El Pato pentru a sarbatori Ziua Indragostitilor. Desertul va fi oferit gratuit tuturor cuplurilor ce isi vor sarbat
Briose pufoase si delicioase cu o aroma inconfundabila de Irish Coffee.
Fursecurile cu ciocolata si cocos se prepara usor si sunt extrem de aromate.
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun