Dulciuri
Prajitura cu portocale si mac
Toti avem o reteta preferata de prajitura cu mac, dar nu strica niciodata sa incercam ceva nou.
Ingrediente
- 40 gr mac
- 180 ml lapte
- 200 gr unt moale
- 1 lingura coaja de portocala rasa fin
- 170 gr zahar extrafin
- 3 oua
- 250 gr faina
- 1 1/2 lingura praf de copt
- 125 ml zeama de portocala
- Pentru sirop:
- 200 gr zahar
- 250 ml zeama de portocala
- coaja rasa de la 4 portocale
Mod de preparare
Preincalziti cuptorul la 160 grade Celsius.
Tapetati cu hartie de copt o forma rotunda de aprox. 20 cm diametru.
Puneti laptele si macul intr-un castron si amestecati. Lasati deoparte.
Puneti untul, coaja de portocala si zaharul in bolul mixerului si mixati pana obtineti o compozitie usoara si cremoasa.
Adaugati treptat ouale si mixati bine.
Cerneti faina cu praful de copt peste amestecul de unt, dupa care adaugati zeama de portocala si amestecul de lapte cu mac.
Amestecati sa se incorporeze si transferati aluatul obtinut, cu ajutorul unei linguri, in forma de copt tapetata.
Dati la cuptor 55-60 de minute, pana trece testul cu scobitoarea.
Cat timp se coace prajitura, preparati siropul:
Puneti zaharul, zeama de portocala si coaja rasa intr-o craticioara la foc mic si amestecati pana se dizolva zaharul.
Mariti flacara si lasati sa fiarba 5-6 minute, pana capata consistenta de sirop.
Turnati jumatate din sirop peste prajitura fierbinte.
Lasati sa se raceasca, feliati prajitura si turnati restul siropului inainte de a servi.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Tapetati cu hartie de copt o forma rotunda de aprox. 20 cm diametru.
Puneti laptele si macul intr-un castron si amestecati. Lasati deoparte.
Puneti untul, coaja de portocala si zaharul in bolul mixerului si mixati pana obtineti o compozitie usoara si cremoasa.
Adaugati treptat ouale si mixati bine.
Cerneti faina cu praful de copt peste amestecul de unt, dupa care adaugati zeama de portocala si amestecul de lapte cu mac.
Amestecati sa se incorporeze si transferati aluatul obtinut, cu ajutorul unei linguri, in forma de copt tapetata.
Dati la cuptor 55-60 de minute, pana trece testul cu scobitoarea.
Cat timp se coace prajitura, preparati siropul:
Puneti zaharul, zeama de portocala si coaja rasa intr-o craticioara la foc mic si amestecati pana se dizolva zaharul.
Mariti flacara si lasati sa fiarba 5-6 minute, pana capata consistenta de sirop.
Turnati jumatate din sirop peste prajitura fierbinte.
Lasati sa se raceasca, feliati prajitura si turnati restul siropului inainte de a servi.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 3636
Postat de Liana Hardt pe data de 2016-04-27
Daca ti-a placut reteta Prajitura cu portocale si mac, aboneaza-te la RSS-ul de
Dulciuri::Prajituri pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Rasfat pentru doua zile libere! Iata reteta pe care o poti pregati persoanei iubite, cu ocazia Dragobetelui. Noteaza-ti reteta pentru ca diseara sau maine sa o prepari si tu.
O prajitura simpla, dar de efect, perfecta pentru weekend.
Mango este un fruct exotic dulce, perfect pentru un desert cremos, fara coacere!
Aceasta prajitura cu consistenta lipicioasa este extrem de usor de preparat!
Serviti aceasta prajitura pufoasa cu o cupa de inghetata de vanilie.
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Piper Szechuan
Piperul Szechuan (Sichuan) isi trage numele de la o provincie din China, unde este des utilizat in b...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun