Dulciuri
Mousse de ciocolata neagra
Serviti acest delicios mousse de ciocolata cu palmieri sau alte produse de patiserie dulci, fara umplutura.
Ingrediente
- 140 gr ciocolata neagra 70% cacao
- 30 gr unt
- 1 galbenus
- 4 albusuri
- 50 gr zahar extrafin
- un praf de sare
Mod de preparare
Topiti ciocolata cu untul la baie de aburi, amestecand pana se omogenizeaza.
Luati de pe foc si lasati deoparte sa se mai raceasca putin.
Puneti albusurile intr-un castron perfect curat.
Adaugati un praf de sare si bateti cu telul pana se formeaza varfuri moi.
Adaugati treptat zaharul si continuati sa bateti pana se formeaza varfuri tari.
Amestecati bine galbenusul in ciocolata topita si incorporati cu o spatula o treime din albusurile batute spuma.
Adaugati si restul albusului si incorporati pana se omogenizeaza (nu se mai vad dungi de albus in compozitie).
Dati la rece minim 4 ore, preferabil peste noapte.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Luati de pe foc si lasati deoparte sa se mai raceasca putin.
Puneti albusurile intr-un castron perfect curat.
Adaugati un praf de sare si bateti cu telul pana se formeaza varfuri moi.
Adaugati treptat zaharul si continuati sa bateti pana se formeaza varfuri tari.
Amestecati bine galbenusul in ciocolata topita si incorporati cu o spatula o treime din albusurile batute spuma.
Adaugati si restul albusului si incorporati pana se omogenizeaza (nu se mai vad dungi de albus in compozitie).
Dati la rece minim 4 ore, preferabil peste noapte.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 2041
Postat de Liana Hardt pe data de 2016-05-18 Nota: 3,00 din 1 voturi.
Daca ti-a placut reteta Mousse de ciocolata neagra, aboneaza-te la RSS-ul de
Dulciuri::Creme si inghetate pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Incearca o combinatie aromata de ciocolata si portocale, intr-un desert simplu, ce nu necesita coacere.
Ne indulcim cu un smoothie delicios, plin de ciocolata!
Serviti acest mousse cu seminte de dovleac, mac si floarea-soarelui, stafide, merisoare uscate si felii de banana.
Desi dureaza 4-5 ore pana e gata, este un mod economic de a prepara un desert de casa racoritor.
Un desert racoritor de sezon, care imbina perfect aroma de caise cu cea de mango.
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Mesteacanul
Cunoscut din antichitate pentru multiplele sale proprietati benefice sanatatii omului, mesteacanul m...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun