Dulciuri
Prajitura cu morcovi (de post)
Dificultate: usor
Citind zilele trecute despre beneficiile consumului de morcovi am decis sa introduc aceasta minunata leguma chiar si in prajitura. Si unde mai pui ca aceasta delicioasa prajitura cu morcovi este de post.
Ingrediente
- 250 g ulei
- 250g zahar
- 250g apa minerala
- 250g morcovi (dati pe razatoarea mica)
- 2 plicuri zahar vanilat
- 1 praf de copt stins cu zeama de lamaie
- coaja de la o lamaie ( data pe razatoarea mica)
- faina cat cuprinde
- gem de piersici
Mod de preparare
Amesteci toate ingredientele cu exceptia gemului si a fainii. Pui treptat faina in ploaie pana obtii un aluat mai tare si mai dens decat cel de clatite.
Ungi o tava cu margarina si o tapetezi cu faina. Torni compoztia in tava, insa nu toata. Opresti 3-4 linguri de aluat.
Peste aluatul din tava pui un strat de gem de piersici sau de care ai prin camara. Te sfatuiesc sa nu pui in exces, caci va fi prea dulce.
Amesteci aluatul ramas (cele 3-4 linguri) cu faina pana obtii o bila compacta, apoi il dai pe razatoarea mare si il presari uniform peste gem.
Dai tava in cuptorul preincalzit la foc potrivit.
Tai prajitura dupa ce s-a racit in patrate sau dreptunghiuri. Este deosebit de aromata si se termina extrem de repede!
Pofta buna!
Ungi o tava cu margarina si o tapetezi cu faina. Torni compoztia in tava, insa nu toata. Opresti 3-4 linguri de aluat.
Peste aluatul din tava pui un strat de gem de piersici sau de care ai prin camara. Te sfatuiesc sa nu pui in exces, caci va fi prea dulce.
Amesteci aluatul ramas (cele 3-4 linguri) cu faina pana obtii o bila compacta, apoi il dai pe razatoarea mare si il presari uniform peste gem.
Dai tava in cuptorul preincalzit la foc potrivit.
Tai prajitura dupa ce s-a racit in patrate sau dreptunghiuri. Este deosebit de aromata si se termina extrem de repede!
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 24021
Postat de Simona Stefanuca pe data de 2009-04-10 Nota: 7,23 din 26 voturi.
Daca ti-a placut reteta Prajitura cu morcovi (de post), aboneaza-te la RSS-ul de
Dulciuri::Prajituri pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Rasfat pentru doua zile libere! Iata reteta pe care o poti pregati persoanei iubite, cu ocazia Dragobetelui. Noteaza-ti reteta pentru ca diseara sau maine sa o prepari si tu.
O prajitura simpla, dar de efect, perfecta pentru weekend.
Mango este un fruct exotic dulce, perfect pentru un desert cremos, fara coacere!
Aceasta prajitura cu consistenta lipicioasa este extrem de usor de preparat!
Serviti aceasta prajitura pufoasa cu o cupa de inghetata de vanilie.
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta