Salate, garnituri si aperitive
Morcovi picanti cu iaurt
Ceapa, usturoiul si paprika transforma aceasta salata de morcovi intr-o garnitura irezistibila!
Optional, puteti orna cu rondele de masline.
Optional, puteti orna cu rondele de masline.
Ingrediente
- 100 ml ulei de masline
- 1 ceapa medie, tocata fin
- 450 gr morcovi, curatati si dati prin razatoarea medie
- 4 catei de usturoi
- 1/2 lingurita sare
- 750 ml iaurt
- 2 lingurite paprika
Mod de preparare
Puneti iaurtul intr-o strecuratoare tapetata cu tifon si lasati 4 ore la temperatura camerei.
Dupa ce se scurge zeama, ar trebui sa obtineti aprox. 250 ml de iaurt gros.
Intr-o oala de 3 littri, incingeti 70 ml de ulei si sotati ceapa, amestecand 5 minute la foc mediu. Nu lasati sa se rumeneasca!
Adaugati morcovii, amestecati bine si mai lasati pe foc 10 minute. Luati de pe foc si lasati sa se raceasca.
Zdrobiti usturoiul cu sare intr-un mojar.
Puneti morcovii reci intr-un castron mare si adaugati iaurtul scurs si usturoiul pisat.
Amestecati bine si transferati intr-un bol de servit.
Amestecati uleiul ramas cu paprika si stropiti salata cu acest dressing.
Serviti rece sau la temperatura camerei.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Dupa ce se scurge zeama, ar trebui sa obtineti aprox. 250 ml de iaurt gros.
Intr-o oala de 3 littri, incingeti 70 ml de ulei si sotati ceapa, amestecand 5 minute la foc mediu. Nu lasati sa se rumeneasca!
Adaugati morcovii, amestecati bine si mai lasati pe foc 10 minute. Luati de pe foc si lasati sa se raceasca.
Zdrobiti usturoiul cu sare intr-un mojar.
Puneti morcovii reci intr-un castron mare si adaugati iaurtul scurs si usturoiul pisat.
Amestecati bine si transferati intr-un bol de servit.
Amestecati uleiul ramas cu paprika si stropiti salata cu acest dressing.
Serviti rece sau la temperatura camerei.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 1817
Postat de Liana Hardt pe data de 2016-05-20
Daca ti-a placut reteta Morcovi picanti cu iaurt, aboneaza-te la RSS-ul de
Salate, garnituri si aperitive::Salate de legume pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Salata mediteraneana imbina hummusul delicios cu iaurtul grecesc, branza feta si rosiile proaspete.
Salata de cuscus este hranitoare si delicioasa, iar migdalele ii dau o textura aparte.
Incearca o salata de varza alba si de Bruxelles, completata de nuci satioase.
Aceasta salata cu quinoa si susan este foarte satioasa si sanatoasa.
Quinoa este foarte sanatoasa si satioasa, mai ales in combinatie cu branza feta.
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun