Dulciuri
Turnulet de inimioare cu capsuni
Un desert romantic deosebit, care n-o sa va dea prea multa bataie de cap, in ciuda aparentelor.
Ingrediente
- Pentru aluat:
- 280 gr faina
- 1 lingurita sare
- 115 gr unt rece
- 50 gr untura
- 80-90 ml apa rece
Pentru topping:
- 135 gr zahar
- 1 lingura scortisoara
- 700 gr capsuni, feliate, amestecate cu 2 linguri de zahar
- 250 ml smantana dulce batuta frisca
Mod de preparare
Preincalziti cuptorul la 220 grade Celsius.
Puneti faina cu sare in robotul de bucatarie cu lama metalica montata.
Maruntiti untul si untura si adaugati peste faina. Pulsati de cateva ori pana ce amestecul are consistenta de cocoloase.
Adaugati treptat apa, cate 2-3 linguri odata si continuati sa pulsati pana se incheaga putin aluatul.
Modelati aluatul sub forma a 2 discuri si dati la rece minim 30 de minute.
Intindeti aluatul pe blatul de lucru tapetat cu faina, pana ajunge de 3 mm grosime.
Pentru fiecare desert, decupati 5 inimi de marimi diferite, incepand cu cea mai mica forma din set.
Intindeti aluatul ramas si continuati sa decupati pana ce ramaneti fara aluat.
Impartiti inimioarele de aluat in 2 tavi, una cu inimioarele mai mici si una cu cele mai mari, ca sa va asigurati ca se vor coace uniform.
Presarati inimioarele cu scortisoara si zahar.
Dati la cuptor 5-10 minute sau pana se rumenesc usor.
Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca.
Formati un turnulet de 3 inimioare, pornind de la cea mai mare si puneti pe fiecare un strat de frisca si capsuni.
Folositi cele 2 inimioare mai mici ca ornament, infigandu-le in ultimul strat de frisca.
Pofta buna!
Puneti faina cu sare in robotul de bucatarie cu lama metalica montata.
Maruntiti untul si untura si adaugati peste faina. Pulsati de cateva ori pana ce amestecul are consistenta de cocoloase.
Adaugati treptat apa, cate 2-3 linguri odata si continuati sa pulsati pana se incheaga putin aluatul.
Modelati aluatul sub forma a 2 discuri si dati la rece minim 30 de minute.
Intindeti aluatul pe blatul de lucru tapetat cu faina, pana ajunge de 3 mm grosime.
Pentru fiecare desert, decupati 5 inimi de marimi diferite, incepand cu cea mai mica forma din set.
Intindeti aluatul ramas si continuati sa decupati pana ce ramaneti fara aluat.
Impartiti inimioarele de aluat in 2 tavi, una cu inimioarele mai mici si una cu cele mai mari, ca sa va asigurati ca se vor coace uniform.
Presarati inimioarele cu scortisoara si zahar.
Dati la cuptor 5-10 minute sau pana se rumenesc usor.
Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca.
Formati un turnulet de 3 inimioare, pornind de la cea mai mare si puneti pe fiecare un strat de frisca si capsuni.
Folositi cele 2 inimioare mai mici ca ornament, infigandu-le in ultimul strat de frisca.
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 2075
Coolinaria.ro iti recomanda pentru reusita retetei Turnulet de inimioare cu capsuni:
Postat de Liana Hardt pe data de 2016-06-10
Daca ti-a placut reteta Turnulet de inimioare cu capsuni, aboneaza-te la RSS-ul de
Dulciuri::Deserturi diverse pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Cand iti este pofta de dulce si nu stii ce sa-ti pregatesti, iti sugeram o reteta de mar caramelizat, cu putina scortisoara. Testeaza reteta si rasfata-ti papilele gustative!
Cu ocazia Zilei Internationale a Jeleurilor (15 februarie), iti recomandam reteta de mai jos. Chiar daca ai putin mai mult de munca decat de obicei, iti garantam ca, la final, vei multumit de rezultat
El Pato Passion este o reteta de desert pe baza de ciocolata, creata de restaurantul El Pato pentru a sarbatori Ziua Indragostitilor. Desertul va fi oferit gratuit tuturor cuplurilor ce isi vor sarbat
Briose pufoase si delicioase cu o aroma inconfundabila de Irish Coffee.
Fursecurile cu ciocolata si cocos se prepara usor si sunt extrem de aromate.
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita