Dulciuri
Tort cu inimioara mousse de ciocolata
Folosind compozitia preferata de aluat de chec si o forma speciala de tort cu inimioara ascunsa in mijloc, preparati un desert cu totul si cu totul deosebit!
Ingrediente
- compozitie aluat chec
Pentru crema: - 170 gr ciocolata cu lapte, maruntita
- 2 lingurite gelatina
- 200 ml apa rece
- 800 ml smantana dulce
- 6 linguri zahar
- 10 ml esenta de vanilie
Pentru ganache: - 60 gr ciocolata cu lapte, maruntita
- 60 ml smantana dulce
Mod de preparare
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius.
Pulverizati ulei vegetal in interiorul celor 2 tavi din set.
Preparati aluatul de chec preferat si impartiti-l in cele 2 tavi.
Dati la cuptor 25-30 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Lasati sa se raceasca in forme 10 minute pe un gratar.
Scoateti blaturile din forme si lasati-le sa se raceasca de tot.
Intre timp, preparati crema:
Hidratati gelatina in 200 ml apa si incalziti-o usor pana se dizolva.
Intr-un castron mediu, puneti smantana si zaharul si bateti pana obtineti frisca.
Adaugati treptat gelatina dizolvata si racita si continuati sa bateti.
Adaugati esenta de vanilie si continuati sa bateti pana obtineti o crema fina.
Topiti la microunde ciocolata cu lapte si incorporati-o in jumatate din crema.
Adaugati si restul cremei si omogenizati.
Turnati mousse-ul obtinut in adanciturile celor 2 blaturi (reci).
Rasturnati blatul de sus peste cel de jos si glazurati cu mousse-ul ramas.
Dati tortul la rece pana pregatiti glazura de ciocolata astfel:
Incalziti smantana la microunde 30 de secunde.
Adaugati ciocolata maruntita si lasati deoparte 1 minut.
Amestecati pana se topeste ciocolata.
Lasati sa se raceasca sosul de ciocolata 15 minute.
Turnati-l deasupra tortului si lasati sa curga putin pe laterale.
Dati la rece pana vreti sa-l serviti.
Pofta buna!
Pulverizati ulei vegetal in interiorul celor 2 tavi din set.
Preparati aluatul de chec preferat si impartiti-l in cele 2 tavi.
Dati la cuptor 25-30 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Lasati sa se raceasca in forme 10 minute pe un gratar.
Scoateti blaturile din forme si lasati-le sa se raceasca de tot.
Intre timp, preparati crema:
Hidratati gelatina in 200 ml apa si incalziti-o usor pana se dizolva.
Intr-un castron mediu, puneti smantana si zaharul si bateti pana obtineti frisca.
Adaugati treptat gelatina dizolvata si racita si continuati sa bateti.
Adaugati esenta de vanilie si continuati sa bateti pana obtineti o crema fina.
Topiti la microunde ciocolata cu lapte si incorporati-o in jumatate din crema.
Adaugati si restul cremei si omogenizati.
Turnati mousse-ul obtinut in adanciturile celor 2 blaturi (reci).
Rasturnati blatul de sus peste cel de jos si glazurati cu mousse-ul ramas.
Dati tortul la rece pana pregatiti glazura de ciocolata astfel:
Incalziti smantana la microunde 30 de secunde.
Adaugati ciocolata maruntita si lasati deoparte 1 minut.
Amestecati pana se topeste ciocolata.
Lasati sa se raceasca sosul de ciocolata 15 minute.
Turnati-l deasupra tortului si lasati sa curga putin pe laterale.
Dati la rece pana vreti sa-l serviti.
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 2281
Coolinaria.ro iti recomanda pentru reusita retetei Tort cu inimioara mousse de ciocolata:
Postat de Liana Hardt pe data de 2016-06-13 Nota: 3,50 din 2 voturi.
Daca ti-a placut reteta Tort cu inimioara mousse de ciocolata, aboneaza-te la RSS-ul de
Dulciuri::Torturi si tarte pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Aceasta este o reteta perfecta pentru Dragobete. Cumpara ingredientele, pregateste tartele si surprinde-ti persoana draga. Sunt extrem de usor de preparat, dar absolut fabuloase!
Te poftim la un desert minunat! Il recomandam atat pentru o aniversare, cat si pentru o sarbatoare mai importanta. De ce nu, iti poti surprinde si colegii de munca. Noteaza-ti reteta in caietul tau de
Pentru Ziua Internationala a Ciocolatei cu Menta (19 februarie), ne-am gandit sa-ti propunem o reteta de tort cu... ciocolata si menta! Racoros si aromat, sigur isi va face loc pe masa ta in curand!
Acest desert minunat este potrivit atat pentru o zi obisnuita, cat si pentru o aniversare. Se face usor si e delicios. Amesteci cateva ingrediente si ai obtinut o minunata tarta cu ciocolata si lapte
Tortul roz cu sampanie este un desert special, ideal pentru o zi importanta.
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Lamaie Kaffir
Cunoscuta sub denumirea stiintifica de Citrus hystrix, lamaia Kaffir provine de la arbustul de gradi...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun