Dulciuri
Placinta cu visine
Un desert dulce-acrisor de vara, ideal cu o cupa de inghetata de vanilie.
Ingrediente
- aluat placinta, rece
- 1 kg visine
- 200 gr zahar
- 30 gr amidon de porumb
- zeama de la 1/2 lamaie
- un praf de sare
- 2 linguri smantana
Mod de preparare
Scoateti samburii visinelor si preincalziti cuptorul la 190 grade Celsius.
Amestecati visinele cu zahar, amidon de porumb, zeama de lamaie si sare si lasati deoparte.
Tapetati cu hartie de copt o tava de aprox. 38 x 25 cm (inalta de 2-3 cm).
Pe masa tapetata cu faina, intindeti aluatul de placinta intr-un dreptunghi de aprox. 30 x 45 cm.
Este dificil de lucrat cu o dimensiune asa mare, dar incercati sa faceti totul cat mai repede, pentru ca aluatul sa nu apuce sa se incalzeasca.
Puneti aluatul in tava (va trece lejer peste marginile tavii).
Umpleti cu amestecul de visine si lasati deoparte.
Intindeti o bucata mai mica de aluat intr-un dreptunghi de aprox. 40 x 28 cm si acoperiti cu el umplutura.
Impaturiti aluatul initial care trece de margini peste aluatul de deasupra si ciupiti marginile peste tot, ca sa sigilati placinta.
Indepati aluatul peste tot cu furculita si ungeti cu smantana.
Coaceti placinta 40-55 de minute, pana se rumeneste si incepe sa bolboroseasca umplutura.
Transferati pe un gratar sa se mai raceasca 45 de minute.
Serviti placinta calduta, cu o cupa de inghetata.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Amestecati visinele cu zahar, amidon de porumb, zeama de lamaie si sare si lasati deoparte.
Tapetati cu hartie de copt o tava de aprox. 38 x 25 cm (inalta de 2-3 cm).
Pe masa tapetata cu faina, intindeti aluatul de placinta intr-un dreptunghi de aprox. 30 x 45 cm.
Este dificil de lucrat cu o dimensiune asa mare, dar incercati sa faceti totul cat mai repede, pentru ca aluatul sa nu apuce sa se incalzeasca.
Puneti aluatul in tava (va trece lejer peste marginile tavii).
Umpleti cu amestecul de visine si lasati deoparte.
Intindeti o bucata mai mica de aluat intr-un dreptunghi de aprox. 40 x 28 cm si acoperiti cu el umplutura.
Impaturiti aluatul initial care trece de margini peste aluatul de deasupra si ciupiti marginile peste tot, ca sa sigilati placinta.
Indepati aluatul peste tot cu furculita si ungeti cu smantana.
Coaceti placinta 40-55 de minute, pana se rumeneste si incepe sa bolboroseasca umplutura.
Transferati pe un gratar sa se mai raceasca 45 de minute.
Serviti placinta calduta, cu o cupa de inghetata.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 3169
Coolinaria.ro iti recomanda pentru reusita retetei Placinta cu visine:
Postat de Liana Hardt pe data de 2016-06-27
Daca ti-a placut reteta Placinta cu visine, aboneaza-te la RSS-ul de
Dulciuri::Placinte si strudele pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Deliciu pentru weekend! Strudelul acesta este numai bun de gatit sambata si de servit alaturi de o ceasca de ceai ori de cafea aburinda. Surprinde-i pe cei dragi cu o felie de strudel cu nuci pecan!
Spanacul si branza de capra merg foarte bine impreuna, rezultand un preparat gustos si satios.
Transformati clasica placinta cu mere intr-un deliciu cu bacon si cheddar.
Puteti cumpara aluatul gata preparat pentru placinta sau il puteti coace acasa, in orb, dupa reteta preferata.
Deserturile cu ananas din conserva sunt foarte usor de preparat si se pot gati in orice anotimp.
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita