Dulciuri
Sorbet de capsuni cu sos de rubarba
Pe ultima suta de metri, ne delectam cu un desert racoros aromat cu mult indragitele capsuni.
Ingrediente
- Pentru sorbet:
- 500 gr capsuni
- 250 gr zahar pudra
- 250 ml smantana grasa
- 1 lamaie
Pentru sos: - 400 gr capsuni
- 400 gr rubarba
- zeama de la o lamaie
- 150 ml vin alb
- 4 pliculete zahar vanilat
Mod de preparare
SORBET:
Spalati capsunile, indepartati-le coditele si taiati-le in doua.
Stoarceti lamaia si puneti in bolul mixerului capsunile cu zeama de lamaie, zaharul pudra si smantana.
Mixati 2-3 minute pana obtineti o crema fina.
Transferati crema intr-un recipient si puneti-l in congelator.
Dupa 30 de minute, scoateti din congelator si amestecati bine cu furculita, pentru a evita formarea cristalelor de gheata.
Repetati acest pas de 3 ori, din 30 in 30 de minute.
Depozitati in congelator pana serviti.
SOS:
Spalati capsunile si indepartati-le coditele. Curatati tijele de rubarba.
Taiati capsunile si rubarba cubulete.
Puneti pe foc cu vin, zahar vanilat si zeama de lamaie.
Gatiti la foc mic 20 de minute, mixati continutul si puneti-l inapoi pe foc 15 minute.
Pastrati la rece pana serviti.
Pofta buna!
Spalati capsunile, indepartati-le coditele si taiati-le in doua.
Stoarceti lamaia si puneti in bolul mixerului capsunile cu zeama de lamaie, zaharul pudra si smantana.
Mixati 2-3 minute pana obtineti o crema fina.
Transferati crema intr-un recipient si puneti-l in congelator.
Dupa 30 de minute, scoateti din congelator si amestecati bine cu furculita, pentru a evita formarea cristalelor de gheata.
Repetati acest pas de 3 ori, din 30 in 30 de minute.
Depozitati in congelator pana serviti.
SOS:
Spalati capsunile si indepartati-le coditele. Curatati tijele de rubarba.
Taiati capsunile si rubarba cubulete.
Puneti pe foc cu vin, zahar vanilat si zeama de lamaie.
Gatiti la foc mic 20 de minute, mixati continutul si puneti-l inapoi pe foc 15 minute.
Pastrati la rece pana serviti.
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 1934
Coolinaria.ro iti recomanda pentru reusita retetei Sorbet de capsuni cu sos de rubarba:
Postat de Liana Hardt pe data de 2016-07-06
Daca ti-a placut reteta Sorbet de capsuni cu sos de rubarba, aboneaza-te la RSS-ul de
Dulciuri::Creme si inghetate pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Incearca o combinatie aromata de ciocolata si portocale, intr-un desert simplu, ce nu necesita coacere.
Ne indulcim cu un smoothie delicios, plin de ciocolata!
Serviti acest mousse cu seminte de dovleac, mac si floarea-soarelui, stafide, merisoare uscate si felii de banana.
Desi dureaza 4-5 ore pana e gata, este un mod economic de a prepara un desert de casa racoritor.
Un desert racoritor de sezon, care imbina perfect aroma de caise cu cea de mango.
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun