Dulciuri
Saratele de post
Dificultate: mediu
Atunci cand esti in pana de idei de aperitive, chiar si in afara postului, iti sugerez sa incerci aceasta reteta de saratele de post.
Ingrediente
- 200g faina
- 6 linguri de ulei de masline
- 6 linguri de apa
- sare
- mac
- susan si chimen
Mod de preparare
Amesteca faina cu uleiul si pune treptat apa. in functie de faina, s-ar putea sa nu intre toata apa sau uleiul.
intinde o foaie potrivit de groasa si tai-o fasii. Pensuleaza-le cu putina apa si presara peste ele mac, susan sau chimen, in functie de preferinte.
Coace-le in cuptorul preincalzit, la foc mediu aproximativ 10-15 minute pana prind o culoare aramie.
Pofta buna!
intinde o foaie potrivit de groasa si tai-o fasii. Pensuleaza-le cu putina apa si presara peste ele mac, susan sau chimen, in functie de preferinte.
Coace-le in cuptorul preincalzit, la foc mediu aproximativ 10-15 minute pana prind o culoare aramie.
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 589391
Postat de Simona Stefanuca pe data de 2009-04-15 Nota: 6,64 din 50 voturi.
Daca ti-a placut reteta Saratele de post, aboneaza-te la RSS-ul de
Dulciuri::Deserturi diverse pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Cand iti este pofta de dulce si nu stii ce sa-ti pregatesti, iti sugeram o reteta de mar caramelizat, cu putina scortisoara. Testeaza reteta si rasfata-ti papilele gustative!
Cu ocazia Zilei Internationale a Jeleurilor (15 februarie), iti recomandam reteta de mai jos. Chiar daca ai putin mai mult de munca decat de obicei, iti garantam ca, la final, vei multumit de rezultat
El Pato Passion este o reteta de desert pe baza de ciocolata, creata de restaurantul El Pato pentru a sarbatori Ziua Indragostitilor. Desertul va fi oferit gratuit tuturor cuplurilor ce isi vor sarbat
Briose pufoase si delicioase cu o aroma inconfundabila de Irish Coffee.
Fursecurile cu ciocolata si cocos se prepara usor si sunt extrem de aromate.
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Lamaie Kaffir
Cunoscuta sub denumirea stiintifica de Citrus hystrix, lamaia Kaffir provine de la arbustul de gradi...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
spray&
prajituri gem nuca
Spaghete orez reteta
reteta suc portocale iarna
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
Excesul portocale|
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon supe usoare mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii sfaturi pentru pate cum se face pateul pate din ficatei de pui dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul