Dulciuri
Fructe la tigaie
Fructele de vara pot fi transformate intr-un desert simplu tragandu-le la tigaie cu putina miere si ulei de masline.
Ingrediente
- 1 piersica
- 1 caisa
- 1 nectarina
- o mana de cirese
- o mana de capsuni si zmeura
- cateva coacaze rosii sau negre
- 1 lingura miere
- 15 ml ulei de masline
- 1 fir cimbru
- 1 pastaie vanilie
Mod de preparare
Spalati fructele si curatati piersica si nectarina de pielita.
Feliati piersica, nectarina si caisa in 4, iar capsunile in 2.
Scoateti samburii cireselor.
Despicati pastaia de vanilie si razuiti semintele.
Puneti pe foc o tigaie cu diametru cat mai mare si incingeti uleiul de masline cu miere, cimbru, pastaia de vanilie si semintele razuite.
Cand incepe sa se caramelizeze, adaugati fructele si gatit 2-3 minute la foc mediu, amestecand cu grija.
Verificati ca fructele sunt bine patrunse, dar fara sa se zdrobeasca.
Aruncati firul de cimbru si pastaia de vanilie si impartiti fructele in mici boluri.
Ornati cu zmeura si coacaze negatite, pentru o nota de prospetime.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Feliati piersica, nectarina si caisa in 4, iar capsunile in 2.
Scoateti samburii cireselor.
Despicati pastaia de vanilie si razuiti semintele.
Puneti pe foc o tigaie cu diametru cat mai mare si incingeti uleiul de masline cu miere, cimbru, pastaia de vanilie si semintele razuite.
Cand incepe sa se caramelizeze, adaugati fructele si gatit 2-3 minute la foc mediu, amestecand cu grija.
Verificati ca fructele sunt bine patrunse, dar fara sa se zdrobeasca.
Aruncati firul de cimbru si pastaia de vanilie si impartiti fructele in mici boluri.
Ornati cu zmeura si coacaze negatite, pentru o nota de prospetime.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 2182
Postat de Liana Hardt pe data de 2016-08-03 Nota: 3,00 din 1 voturi.
Daca ti-a placut reteta Fructe la tigaie, aboneaza-te la RSS-ul de
Dulciuri::Deserturi diverse pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Cand iti este pofta de dulce si nu stii ce sa-ti pregatesti, iti sugeram o reteta de mar caramelizat, cu putina scortisoara. Testeaza reteta si rasfata-ti papilele gustative!
Cu ocazia Zilei Internationale a Jeleurilor (15 februarie), iti recomandam reteta de mai jos. Chiar daca ai putin mai mult de munca decat de obicei, iti garantam ca, la final, vei multumit de rezultat
El Pato Passion este o reteta de desert pe baza de ciocolata, creata de restaurantul El Pato pentru a sarbatori Ziua Indragostitilor. Desertul va fi oferit gratuit tuturor cuplurilor ce isi vor sarbat
Briose pufoase si delicioase cu o aroma inconfundabila de Irish Coffee.
Fursecurile cu ciocolata si cocos se prepara usor si sunt extrem de aromate.
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Musca spaniola
Desi nu este practic un condiment, iar in cele mai multe tari este chiar considerat ca substanta ile...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun