Feluri de mancare
Somon cu sos de citrice
Somonul la gratar sau la cuptor merge de minune cu lamaie, portocale, capere si patrunjel...
Ingrediente
- 4 fileuri de somon
- 30 ml sirop de artar (sau miere)
- sare si piper negu proaspat macinat
Pentru sos: - 3 portocale (miez taiat cubulete + coaja rasa)
- 1 lamaie mare - zeama si coaja rasa
- 60 ml ulei de masline
- 2 linguri capere marinate, clatite si tocate
- 1/2 lingura fulgi de ardei iute zdrobiti
- 3 cepe verzi, feliate subtire
- 15 gr patrunjel tocat
- 5 gr menta tocata
- sare si piper negru proaspat macinat
Mod de preparare
Puneti coaja de portocala rasa intr-un castron mediu si adaugati cubuletele de portocala.
Adaugati apoi toate celelalte ingrediente pentru sos si amestecati.
Asezonati cu sare si piper, dupa gust, si lasati deoparte la marinat.
Ungeti fileurile de somon pe ambele parti cu sirop de artar si asezonati cu sare si piper.
Gatiti somonul pe gratar. Optional, il puteti prepara la cuptor (20-30 de minute la 175 grade Celsius).
Serviti somonul, fierbinte sau rece, cum preferati, cu sosul de citrice.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Adaugati apoi toate celelalte ingrediente pentru sos si amestecati.
Asezonati cu sare si piper, dupa gust, si lasati deoparte la marinat.
Ungeti fileurile de somon pe ambele parti cu sirop de artar si asezonati cu sare si piper.
Gatiti somonul pe gratar. Optional, il puteti prepara la cuptor (20-30 de minute la 175 grade Celsius).
Serviti somonul, fierbinte sau rece, cum preferati, cu sosul de citrice.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 2137
Postat de Liana Hardt pe data de 2016-08-12
Daca ti-a placut reteta Somon cu sos de citrice, aboneaza-te la RSS-ul de
Feluri de mancare::Mancaruri cu peste pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Incercati o combinatie inedita de halibut cu sos salsa delicios, Pico de Gallo.
Reteta filmata si preparata in cadrul campaniei de educatie culinara "Atelierul de gusturi", initiata de George Radu, Managing Director al grupului de restaurante Gama.
Un preparat foarte simplu, dar deosebit, ideal pentru o seara de weekend.
Servite turtitele calde cu sos dulce-acrisor sau sos chili, dupa preferinte. Se pot prepara si in baie de ulei, dar varianta la cuptor este mult mai sanatoasa.
Pentru un plus de savoare, pestele la cuptor se prepara cu putina menta proaspata.
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
reteta suc portocale iarna
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon supe usoare mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul