Feluri de mancare
Turtite de peste
Servite turtitele calde cu sos dulce-acrisor sau sos chili, dupa preferinte.
Se pot prepara si in baie de ulei, dar varianta la cuptor este mult mai sanatoasa.
Se pot prepara si in baie de ulei, dar varianta la cuptor este mult mai sanatoasa.
Ingrediente
- 150 gr peste alb
- 100 gr creveti decorticati
- 1 albus, batut usor
- 1 lingura cu varf de malai
- 15 ml vin din orez (sau sherry sec)
- 20-25 ml ulei de susan
- 3 linguri seminte de susan
Mod de preparare
Preincalziti cuptorul la 220 grade Celsius.
Curatati pestele de oase si piele si maruntiti-l.
Tocati marunt crevetii.
Amestecati pestele maruntit cu crevetii tocati, dupa care adaugati si restul ingredientelor, cu exceptia semintelor de susan.
Amestecati bine si modelati sub forma de turtite, de dimensiunea unui capac de borcan.
Dati-le prin susan pe ambele parti si puneti-le in tava cuptorului, unsa cu putin ulei.
Coaceti in partea de sus a cuptorului timp de 10-15 minute sau pana se rumenesc.
Foto: Cookipedia
Pofta buna!
Curatati pestele de oase si piele si maruntiti-l.
Tocati marunt crevetii.
Amestecati pestele maruntit cu crevetii tocati, dupa care adaugati si restul ingredientelor, cu exceptia semintelor de susan.
Amestecati bine si modelati sub forma de turtite, de dimensiunea unui capac de borcan.
Dati-le prin susan pe ambele parti si puneti-le in tava cuptorului, unsa cu putin ulei.
Coaceti in partea de sus a cuptorului timp de 10-15 minute sau pana se rumenesc.
Foto: Cookipedia
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 1748
Postat de Liana Hardt pe data de 2016-08-15
Daca ti-a placut reteta Turtite de peste, aboneaza-te la RSS-ul de
Feluri de mancare::Mancaruri cu peste pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Incercati o combinatie inedita de halibut cu sos salsa delicios, Pico de Gallo.
Reteta filmata si preparata in cadrul campaniei de educatie culinara "Atelierul de gusturi", initiata de George Radu, Managing Director al grupului de restaurante Gama.
Un preparat foarte simplu, dar deosebit, ideal pentru o seara de weekend.
Somonul la gratar sau la cuptor merge de minune cu lamaie, portocale, capere si patrunjel...
Pentru un plus de savoare, pestele la cuptor se prepara cu putina menta proaspata.
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Usturoiul salbatic
Usturoiul salbatic sau leurda creste in zonele paduroase, cu umiditate ridicata si degaja un miros a...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun