Feluri de mancare
Spaghete cu rosii umplute
O usoara adaptare a pastelor obisnuite, ce le va transforma intr-o masa copioasa si hranitoare.
Ingrediente
- 90 gr bacon sau pancetta
- 90 ml ulei de masline
- 2 fileuri de ansoa
- 90 gr pesmet
- 4 rosii
- 2 catei usturoi, taiati marunt
- marar, patrunjel sau busuioc (dupa preferinte), tocat marunt
- sare si piper
- 450 gr paste
Mod de preparare
Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius.
Prajiti baconul in tigaie, la foc mediu, pana cand se rumeneste pe margini si devine mai crocant.
Transferati pe o farfurie. Lasati grasimea ramasa dupa prajit in tigaie.
Adaugati 2 linguri de ulei de masline si filetele de ansoa (in aceeasi tigaie).
Folositi o lingura de lemn si pasati filetele, pana se dizolva.
Adaugati pesmetul si gatiti, amestecand des, pana cand se rumeneste.
Taiati un capacel pentru fiecare rosie si scoateti semintele.
Asezati-le, cu partea taiata in sus, pe o tava de copt.
Presarati usturoi in fiecare rosie, apoi sare si piper.
Adaugati amestecul de pesmet in interiorul rosiilor.
Presarati ierburile alese deasupra. Stropiti cu putin ulei de masline.
Dati la cuptor pentru aproximativ o ora, pana cand se rumenesc putin, iar interiorul devine mai moale. Rosiile nu trebuie sa se destrame.
Fierbeti pastele in apa sarata.
Cand sunt gata, strecurati-le dar pastrati o jumatate de cana din apa in care au fiert.
Puneti pastele la loc in vas.
Scoateti rosiile din tava de copt.
Adaugati sucul de rosii ramas in tava peste paste.
Stropiti cu putin ulei de masline si turnati apa pastrata. Amestecati.
Cand serviti, puneti pastele in farfurie, asezati cate o rosie deasupra si presarati bacon.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Prajiti baconul in tigaie, la foc mediu, pana cand se rumeneste pe margini si devine mai crocant.
Transferati pe o farfurie. Lasati grasimea ramasa dupa prajit in tigaie.
Adaugati 2 linguri de ulei de masline si filetele de ansoa (in aceeasi tigaie).
Folositi o lingura de lemn si pasati filetele, pana se dizolva.
Adaugati pesmetul si gatiti, amestecand des, pana cand se rumeneste.
Taiati un capacel pentru fiecare rosie si scoateti semintele.
Asezati-le, cu partea taiata in sus, pe o tava de copt.
Presarati usturoi in fiecare rosie, apoi sare si piper.
Adaugati amestecul de pesmet in interiorul rosiilor.
Presarati ierburile alese deasupra. Stropiti cu putin ulei de masline.
Dati la cuptor pentru aproximativ o ora, pana cand se rumenesc putin, iar interiorul devine mai moale. Rosiile nu trebuie sa se destrame.
Fierbeti pastele in apa sarata.
Cand sunt gata, strecurati-le dar pastrati o jumatate de cana din apa in care au fiert.
Puneti pastele la loc in vas.
Scoateti rosiile din tava de copt.
Adaugati sucul de rosii ramas in tava peste paste.
Stropiti cu putin ulei de masline si turnati apa pastrata. Amestecati.
Cand serviti, puneti pastele in farfurie, asezati cate o rosie deasupra si presarati bacon.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 1585
Coolinaria.ro iti recomanda pentru reusita retetei Spaghete cu rosii umplute:
Postat de Andreea Utza pe data de 2016-10-21
Daca ti-a placut reteta Spaghete cu rosii umplute, aboneaza-te la RSS-ul de
Feluri de mancare::Pizza si paste pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
In curand se termina programul de munca pe ziua aceasta si stii ca trebuie sa gatesti imediat ce ajungi acasa, dar esti in pana de idei? Iti recomandam o portie de paste carbonara.
Bucurati-va de o pizza autentica, integrand, in acelasi timp, mai multe legume in alimentatie.
Sosul marinara picant este ideal pentru preparatele cu paste.
Pastele pot fi hranitoare si fara carne, iar pentru un plus de aroma puteti prepara legumele la cuptor in loc sa le fierbeti.
Pesto din broccoli este minunat pentru preparatele cu paste.
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Syzygium anisatum
Syzygium anisatum este un arbore tropical inalt, foarte rar, originar din Australia, care produce fr...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun