Dulciuri
Prajitura cu mere si salvie
Prajitura cu mere rase are o aroma deosebita cand punem in compozitie si salvie.
Ingrediente
- unt pentru uns tava
- 3 oua mari
- 375 gr zahar brut
- 180 ml ulei de rapita
- 190 gr faina
- 1 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita sare
- 350 gr mere verzi Granny Smith, rase
- 5 gr salvie tocata fin
Mod de preparare
Preincalziti cuptorul la 190 grade Celsius.
Ungeti cu unt o forma de copt de 23 x 33 cm si tapetati-o cu hartie de copt. Lasati deoparte.
Intr-un castron mare, bateti ouale cu zahar si ulei.
Adaugati faina, bicarbonat de sodiu si sare si amestecati bine pana se incorporeaza.
Adaugati merele rase si salvia tocata. Omogenizati.
Transferati aluatul obtinut in forma de copt si dati la cuptor 30 de minute, sau pana trece testul cu scobitoarea.
Lasati sa se raceasca de tot inainte de a felia si servi.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Ungeti cu unt o forma de copt de 23 x 33 cm si tapetati-o cu hartie de copt. Lasati deoparte.
Intr-un castron mare, bateti ouale cu zahar si ulei.
Adaugati faina, bicarbonat de sodiu si sare si amestecati bine pana se incorporeaza.
Adaugati merele rase si salvia tocata. Omogenizati.
Transferati aluatul obtinut in forma de copt si dati la cuptor 30 de minute, sau pana trece testul cu scobitoarea.
Lasati sa se raceasca de tot inainte de a felia si servi.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 1891
Postat de Liana Hardt pe data de 2016-11-16
Daca ti-a placut reteta Prajitura cu mere si salvie, aboneaza-te la RSS-ul de
Dulciuri::Prajituri pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Rasfat pentru doua zile libere! Iata reteta pe care o poti pregati persoanei iubite, cu ocazia Dragobetelui. Noteaza-ti reteta pentru ca diseara sau maine sa o prepari si tu.
O prajitura simpla, dar de efect, perfecta pentru weekend.
Mango este un fruct exotic dulce, perfect pentru un desert cremos, fara coacere!
Aceasta prajitura cu consistenta lipicioasa este extrem de usor de preparat!
Serviti aceasta prajitura pufoasa cu o cupa de inghetata de vanilie.
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Mazare Gunga
Cunoscuta si sub denumirea traditionala de toor dal, mazare de Congo sau gandule, mazarea Gunga este...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
spray&
prajituri gem nuca
Spaghete orez reteta
reteta suc portocale iarna
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
Excesul portocale|
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata