Salate, garnituri si aperitive
Paine marmorata cu pesto
Foloseste sosul de pesto pentru a aroma o painica gustoasa si sanatoasa, cu faina integrala spelta.
Ingrediente
- 390 gr faina integrala spelta
- 130 gr faina
- 1 lingura praf de copt
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 60 gr unt
- 350 ml lapte batut
- 2 linguri miere
- 1 ou batut
- 85 gr pesto
Mod de preparare
Preincalziti cuptorul la 190 C.
Amestecati ambele tipuri de faina, praful de copt si bicarbonatul intr-un castron mare.
Taiati untul in bucati mici si adaugati-l in amestecul de faina.
Separat, amestecati laptele batut, mierea si oul.
Amestecati ingredientele uscate cu cele umede pana cand se combina foarte bine.
Aluatul va fi foarte lipicios, dar nu adaugati mai mult de 65 gr de faina in plus (daca este necesar).
Puneti aluatul pe o suprafata pudrata cu faina si framantati pana este moale.
Intindeti-l sub forma de dreptunghi si intindeti pesto pe toata suprafata.
Rulati pe latura lunga a dreptunghiului, pentru a forma o paine lunguiata.
Turtiti, apoi rulati intr-o spirala stransa, incepand cu capatul mai scurt.
Transferati intr-o tava cu hartie de copt tapetata cu malai.
Coaceti timp de 40 de minute.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Amestecati ambele tipuri de faina, praful de copt si bicarbonatul intr-un castron mare.
Taiati untul in bucati mici si adaugati-l in amestecul de faina.
Separat, amestecati laptele batut, mierea si oul.
Amestecati ingredientele uscate cu cele umede pana cand se combina foarte bine.
Aluatul va fi foarte lipicios, dar nu adaugati mai mult de 65 gr de faina in plus (daca este necesar).
Puneti aluatul pe o suprafata pudrata cu faina si framantati pana este moale.
Intindeti-l sub forma de dreptunghi si intindeti pesto pe toata suprafata.
Rulati pe latura lunga a dreptunghiului, pentru a forma o paine lunguiata.
Turtiti, apoi rulati intr-o spirala stransa, incepand cu capatul mai scurt.
Transferati intr-o tava cu hartie de copt tapetata cu malai.
Coaceti timp de 40 de minute.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 2140
Postat de Andreea Utza pe data de 2016-11-28
Daca ti-a placut reteta Paine marmorata cu pesto, aboneaza-te la RSS-ul de
Salate, garnituri si aperitive::Garnituri pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Piureul de sfecla este consistent si hranitor, o garnitura minunata.
Serviti cartofii picanti cu usturoi, ardei iute si coriandru, pe post de garnitura sau ca gustare de sine statatoare.
Chifle moi si pufoase, aromate cu usturoi sanatos.
Morcovii sunt printre cele mai simple si ieftine legume de pus la murat. Incercati si aceasta varianta indiana de condimentare.
O focaccia aromata si delicioasa, cu masline, mozzarella si rozmarin.
Nu folositi decat zarzavaturi si legume foarte proaspete.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Mazare Gunga
Cunoscuta si sub denumirea traditionala de toor dal, mazare de Congo sau gandule, mazarea Gunga este...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
prajituri gem nuca
Spaghete orez reteta
reteta suc portocale iarna
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun