Dulciuri
Tiramisu cu crema de branza Ricotta
Dificultate: mediu
Ca origine, in ciuda numelui sau exotic, tiramisu este un desert care se pare ca a fost inventat in regiunea Veneto, din Italia, un loc recunoscut pentru romantismul sau cronic. Desi un desert deosebit de delicios si cu certe valente erotice tiramisu nu e deloc recomandat celor care se tem de caloriile in plus intrucat este foarte bogat in grasimi alimentare si zahar. De asemenea tiramisu nu este recomandat nici copiilor din cauza amestecului de cafea, coniac sau brandy si ciocolata amara. Reteta de fata are o adresabilitate mai larga totusi gratie unei mici modificari, inlocuindu-se crema bogata in calorii din reteta originala cu o crema mai usoara din branza Ricotta.
Ingrediente
- 500g branza ricotta
- 250g piscoturi Savoiardi
- 3 cescute de cafea
- 3 sau chiar 4 linguri de miere de albine
- 40g ciocolata simpla, amara
- o jumatate pahar de cognac sau brandy
- cacao la discretie
- Optional: fructe glazurate dupa preferinta
Mod de preparare
- Fierbeti mai intai o cantitate egala cu 3 cescute de cafea tare;
- Amestecati intr-un bol incapator cafeaua cu coniacul (brandy);
- Dati ciocolata prin razatoare cat mai fin;
- Separat amestecati branza ricotta cu mierea de albine (daca nu reusiti sa gasiti branza ricotta usor atunci preparati-o acasa folosind branza de vaca si 3 linguri de kefir care se amesteca bine cu mixerul);
- Dupa ce amestecati bine branza si mierea de albine adaugati si ciocolata si amestecati din nou pana obtineti o crema consistenta si placuta ca aspect;
- Muiati fiecare piscot Savoiardi in compozitia de cafea si coniac si asezati-le pe un platou frumos din sticla; formati straturi consecutive care se acopera fiecare pe rand cu crema de branza;
- Ati obtinut deja celebra prajitura tiramisu care mai are nevoie sa fie presarata din belsug cu cacao si e aproape gata pentru servit;
- Se pune prajitura la frigider unde va sta minimum 2 ore; crema va patrunde astfel bine si prajitura va capata un aspect placut si ferm; dupa trecere celor 2 ore puteti servi Tiramisu.
Atentie: Daca doriti sa imbogatiti gustul prajiturii puteti adauga la prepararea cremei de branza si fructe glazurate taiate marunt pentru a da un plus de savoare.
Pofta buna!
- Amestecati intr-un bol incapator cafeaua cu coniacul (brandy);
- Dati ciocolata prin razatoare cat mai fin;
- Separat amestecati branza ricotta cu mierea de albine (daca nu reusiti sa gasiti branza ricotta usor atunci preparati-o acasa folosind branza de vaca si 3 linguri de kefir care se amesteca bine cu mixerul);
- Dupa ce amestecati bine branza si mierea de albine adaugati si ciocolata si amestecati din nou pana obtineti o crema consistenta si placuta ca aspect;
- Muiati fiecare piscot Savoiardi in compozitia de cafea si coniac si asezati-le pe un platou frumos din sticla; formati straturi consecutive care se acopera fiecare pe rand cu crema de branza;
- Ati obtinut deja celebra prajitura tiramisu care mai are nevoie sa fie presarata din belsug cu cacao si e aproape gata pentru servit;
- Se pune prajitura la frigider unde va sta minimum 2 ore; crema va patrunde astfel bine si prajitura va capata un aspect placut si ferm; dupa trecere celor 2 ore puteti servi Tiramisu.
Atentie: Daca doriti sa imbogatiti gustul prajiturii puteti adauga la prepararea cremei de branza si fructe glazurate taiate marunt pentru a da un plus de savoare.
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 29800
Postat de Lucian Braca pe data de 2009-04-27 Nota: 6,33 din 18 voturi.
Daca ti-a placut reteta Tiramisu cu crema de branza Ricotta, aboneaza-te la RSS-ul de
Dulciuri::Deserturi diverse pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Cand iti este pofta de dulce si nu stii ce sa-ti pregatesti, iti sugeram o reteta de mar caramelizat, cu putina scortisoara. Testeaza reteta si rasfata-ti papilele gustative!
Cu ocazia Zilei Internationale a Jeleurilor (15 februarie), iti recomandam reteta de mai jos. Chiar daca ai putin mai mult de munca decat de obicei, iti garantam ca, la final, vei multumit de rezultat
El Pato Passion este o reteta de desert pe baza de ciocolata, creata de restaurantul El Pato pentru a sarbatori Ziua Indragostitilor. Desertul va fi oferit gratuit tuturor cuplurilor ce isi vor sarbat
Briose pufoase si delicioase cu o aroma inconfundabila de Irish Coffee.
Fursecurile cu ciocolata si cocos se prepara usor si sunt extrem de aromate.
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Piper Szechuan
Piperul Szechuan (Sichuan) isi trage numele de la o provincie din China, unde este des utilizat in b...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun