Dulciuri
Panforte cu cacao si nuci
Un preparat italian de sezon, imbogatit cu o varietate de nuci prajite.
Ingrediente
- 100 gr nuci
- 100 gr migdale
- 100 gr alune de padure
- coaja de lamaie
- 50 gr faina
- 4 linguri cacao
- 1/2 lingurita nucsoara
- 1/2 lingurita coriandru
- 1 lingurita piper negru
- 1/4 lingurita cuisoare
- 1 lingurita scortisoara
- 100 gr zahar
- 225 miere
- 25 gr unt
- zahar pudra
Mod de preparare
Preincalziti cuptorul la 180 C. Ungeti o tava cu unt si puneti hartie de copt.
Coaceti nucile timp de 12-15 minute, pana cand se rumenesc.
Lasati la racit, apoi taiati-le si transferati intr-un castron.
Adaugati coaja de lamaie, faina, cacao si condimentele.
Setati cuptorul la 150 C.
Puneti intr-o tigaie, la foc mic, zaharul, mierea si untul si amestecati usor pana cand se dizolva.
Lasati sa fiarba pana cand atinge temperatura de 113 – 118 C.
Ca sa testati, luati o lingura din amestec si puneti intr-un pahar cu apa.
Daca se formeaza o biluta moale, atunci este gata.
Amestecati nucile si turnati totul in forma pentru copt.
Coaceti timp de 35-40 de minute.
Dupa ce s-a racit, ornati cu zahar pudra.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Coaceti nucile timp de 12-15 minute, pana cand se rumenesc.
Lasati la racit, apoi taiati-le si transferati intr-un castron.
Adaugati coaja de lamaie, faina, cacao si condimentele.
Setati cuptorul la 150 C.
Puneti intr-o tigaie, la foc mic, zaharul, mierea si untul si amestecati usor pana cand se dizolva.
Lasati sa fiarba pana cand atinge temperatura de 113 – 118 C.
Ca sa testati, luati o lingura din amestec si puneti intr-un pahar cu apa.
Daca se formeaza o biluta moale, atunci este gata.
Amestecati nucile si turnati totul in forma pentru copt.
Coaceti timp de 35-40 de minute.
Dupa ce s-a racit, ornati cu zahar pudra.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 2525
Postat de Andreea Utza pe data de 2016-12-19
Daca ti-a placut reteta Panforte cu cacao si nuci, aboneaza-te la RSS-ul de
Dulciuri::Prajituri pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Rasfat pentru doua zile libere! Iata reteta pe care o poti pregati persoanei iubite, cu ocazia Dragobetelui. Noteaza-ti reteta pentru ca diseara sau maine sa o prepari si tu.
O prajitura simpla, dar de efect, perfecta pentru weekend.
Mango este un fruct exotic dulce, perfect pentru un desert cremos, fara coacere!
Aceasta prajitura cu consistenta lipicioasa este extrem de usor de preparat!
Serviti aceasta prajitura pufoasa cu o cupa de inghetata de vanilie.
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Herbes de Provence
Originare din Franta, asa cum ne indica si denumirea lor, Herbes de Provence sunt un amestec util de...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun