Dulciuri
Tort cu morcovi si crema de branza
Un tort delicios de morcovi, invelit intr-un strat cremos de branza dulce.
Ingrediente
- Pentru blat:
- 260 gr faina
- 2 lingurite bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita sare
- 2 lingurite scortisoara
- 1/2 lingurita nucsoara
- 1 lingurita ghimbir
- 300 ml ulei de rapita
- 4 oua
- 150 gr morcovi rasi
- stafide (optional)
Pentru crema de branza: - 500 gr crema de branza
- 115 gr unt la temperatura camerei
- 400 gr zahar pudra
- 80 ml sirop de artar
Mod de preparare
Preincalziti cuptorul la 175 C.
Amestecati faina cu bicarbonatul de sodiu, sarea, scortisoara, nucsoara si ghimbirul.
Separat, amestecati uleiul cu zaharul. Adaugati ouale, pe rand.
Puneti si amestecul de faina si amestecati bine. Adaugati morcovii si stafidele.
Ungeti cu unt doua tavi si puneti hartie de copt. Ungeti si hartia de copt, apoi tapetati cu faina.
Impartiti aluatul intre cele doua tavi si coaceti timp de 40 de minute fiecare. Testati cu o scobitoare.
Lasati la racit in tavi, timp de 15 minute. Scoateti din tavi si lasati la racit in continuare.
Pentru a prepara crema de branza, amestecati toate ingredientele, pana cand capata o consistenta pufoasa.
Puneti la frigider timp de 10-20 de minute, pana cand se intareste.
Ca sa asamblati tortul, intindeti crema de branza pe primul blat, apoi asezati-l pe al doilea.
Imbracati tot tortul in crema de branza.
Lasati la frigider timp de 30 de minute, pentru a se intari.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Amestecati faina cu bicarbonatul de sodiu, sarea, scortisoara, nucsoara si ghimbirul.
Separat, amestecati uleiul cu zaharul. Adaugati ouale, pe rand.
Puneti si amestecul de faina si amestecati bine. Adaugati morcovii si stafidele.
Ungeti cu unt doua tavi si puneti hartie de copt. Ungeti si hartia de copt, apoi tapetati cu faina.
Impartiti aluatul intre cele doua tavi si coaceti timp de 40 de minute fiecare. Testati cu o scobitoare.
Lasati la racit in tavi, timp de 15 minute. Scoateti din tavi si lasati la racit in continuare.
Pentru a prepara crema de branza, amestecati toate ingredientele, pana cand capata o consistenta pufoasa.
Puneti la frigider timp de 10-20 de minute, pana cand se intareste.
Ca sa asamblati tortul, intindeti crema de branza pe primul blat, apoi asezati-l pe al doilea.
Imbracati tot tortul in crema de branza.
Lasati la frigider timp de 30 de minute, pentru a se intari.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 1794
Postat de Andreea Utza pe data de 2016-12-21
Daca ti-a placut reteta Tort cu morcovi si crema de branza, aboneaza-te la RSS-ul de
Dulciuri::Torturi si tarte pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Aceasta este o reteta perfecta pentru Dragobete. Cumpara ingredientele, pregateste tartele si surprinde-ti persoana draga. Sunt extrem de usor de preparat, dar absolut fabuloase!
Te poftim la un desert minunat! Il recomandam atat pentru o aniversare, cat si pentru o sarbatoare mai importanta. De ce nu, iti poti surprinde si colegii de munca. Noteaza-ti reteta in caietul tau de
Pentru Ziua Internationala a Ciocolatei cu Menta (19 februarie), ne-am gandit sa-ti propunem o reteta de tort cu... ciocolata si menta! Racoros si aromat, sigur isi va face loc pe masa ta in curand!
Acest desert minunat este potrivit atat pentru o zi obisnuita, cat si pentru o aniversare. Se face usor si e delicios. Amesteci cateva ingrediente si ai obtinut o minunata tarta cu ciocolata si lapte
Tortul roz cu sampanie este un desert special, ideal pentru o zi importanta.
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI

Asafoetida
Asafoetida este o planta cu radacini puternice si tulpina groasa, din familia patrunjelului, cu un m...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
spray&
prajituri gem nuca
Spaghete orez reteta
reteta suc portocale iarna
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
Excesul portocale|
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata