Dulciuri
Tort de iaurt cu crema de mandarine
Un desert pufos, completat cu o crema delicioasa din mandarine proaspete.
Ingrediente
- Pentru blat:
- 250 gr iaurt simplu
- 80 ml ulei de masline
- 250 gr zahar
- 3 oua
- 5 ml esenta de vanilie
- 390 gr faina
- 2 1/2 lingurite praf de copt
- 3/4 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1/2 lingurita sare
- un praf nucsoara
Pentru crema : - 2 galbenusuri
- 1 ou mare
- 5 linguri zahar
- 1 lingurita coaja de mandarina
- 60 ml suc de mandarine
- 30 ml zeama de lamaie
- 4 linguri unt
- un praf de sare
Mod de preparare
Preincalziti cuptorul la 175 C. Ungeti o tava cu ulei si puneti hartie de copt.
Amestecati iaurtul, uleiul de masline, zaharul, ouale si vanilia.
Adaugati faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea si nucsoara.
Amestecati bine, pana nu mai raman cocoloase.
Turnati amestecul intr-o tava de tort si coaceti timp de 50-60 de minute, acoperind cu folie la final, daca incepe sa se rumeneasca deasupra.
Testati cu o scobitoare. Cand iese curata, scoateti tortul si lasati la racit 10 minute inainte sa-l scoateti din forma.
Pentru crema, combinati zaharul si coaja de mandarina.
Frecati foarte bine, pana cand zaharul capata un miros puternic de mandarina si isi schimba putin culoarea in portocaliu.
Intr-o tigaie, la foc mic, amestecati galbenusurile, oul, sucul de mandarina, sucul de lamaie, untul si sarea, pana cand amestecul se ingroasa (aproximativ 5 minute). Va incepe sa miroasa a citrice.
Luati de pe foc si treceti printr-un tifon, deasupra unui castron.
Transferati intr-un borcan mic sau intr-un recipient etans si tineti la frigider pana cand se ingroasa.
Intindeti peste tort si serviti.
Pofta buna!
Amestecati iaurtul, uleiul de masline, zaharul, ouale si vanilia.
Adaugati faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea si nucsoara.
Amestecati bine, pana nu mai raman cocoloase.
Turnati amestecul intr-o tava de tort si coaceti timp de 50-60 de minute, acoperind cu folie la final, daca incepe sa se rumeneasca deasupra.
Testati cu o scobitoare. Cand iese curata, scoateti tortul si lasati la racit 10 minute inainte sa-l scoateti din forma.
Pentru crema, combinati zaharul si coaja de mandarina.
Frecati foarte bine, pana cand zaharul capata un miros puternic de mandarina si isi schimba putin culoarea in portocaliu.
Intr-o tigaie, la foc mic, amestecati galbenusurile, oul, sucul de mandarina, sucul de lamaie, untul si sarea, pana cand amestecul se ingroasa (aproximativ 5 minute). Va incepe sa miroasa a citrice.
Luati de pe foc si treceti printr-un tifon, deasupra unui castron.
Transferati intr-un borcan mic sau intr-un recipient etans si tineti la frigider pana cand se ingroasa.
Intindeti peste tort si serviti.
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 1693
Postat de Andreea Utza pe data de 2016-12-26
Daca ti-a placut reteta Tort de iaurt cu crema de mandarine, aboneaza-te la RSS-ul de
Dulciuri::Torturi si tarte pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Aceasta este o reteta perfecta pentru Dragobete. Cumpara ingredientele, pregateste tartele si surprinde-ti persoana draga. Sunt extrem de usor de preparat, dar absolut fabuloase!
Te poftim la un desert minunat! Il recomandam atat pentru o aniversare, cat si pentru o sarbatoare mai importanta. De ce nu, iti poti surprinde si colegii de munca. Noteaza-ti reteta in caietul tau de
Pentru Ziua Internationala a Ciocolatei cu Menta (19 februarie), ne-am gandit sa-ti propunem o reteta de tort cu... ciocolata si menta! Racoros si aromat, sigur isi va face loc pe masa ta in curand!
Acest desert minunat este potrivit atat pentru o zi obisnuita, cat si pentru o aniversare. Se face usor si e delicios. Amesteci cateva ingrediente si ai obtinut o minunata tarta cu ciocolata si lapte
Tortul roz cu sampanie este un desert special, ideal pentru o zi importanta.
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita