Dulciuri
Tort cu ciocolata si unt de arahide
Un tort plin de ciocolata cremoasa si unt de arahide delicios, invelit in crema de branza.
Ingrediente
- Pentru blat:
- 325 gr faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1/2 lingurita sare
- 150 gr unt la temperatura camerei
- 125 gr unt de arahide
- 450 gr zahar
- 4 oua
- 5 ml esenta de vanilie
- 240 ml lapte batut
Pentru umplutura: - 540 ml smantana pentru frisca
- 65 gr zahar brun
- 340 gr ciocolata neagra, tocata marunt
- 125 gr unt de arahide
Glazura: - 340 gr crema de branza, la temperatura camerei
- 250 gr zahar pudra
- 90 gr unt la temperatura camerei
- 5 ml esenta de vanilie
- 180 ml smantana pentru frisca, rece
- bomboane, pentru decor
- arahide
Mod de preparare
Preincalziti cuptorul la 175 C. Ungeti cu unt trei tavi rotunde cu diametrul de 23 cm si puneti-le hartie de copt.
Intr-un castron, puneti faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sare.
Separat, bateti cu mixerul untul si untul de arahide pana cand se amesteca foarte bine.
Adaugati zaharul. Adaugati ouale, pe rand, si bateti in continuare. Adaugati esenta de vanilie.
Setati mixerul la viteza mica si adaugati faina in 4 serii, alternand cu 3 serii de lapte batut.
Impartiti aluatul intre tavi si intindeti uniform.
Coaceti pana cand puteti scoate o scobitoare curata din mijlocul fiecarui blat.
Lasati la racit 5 minute apoi scoateti din forme si lasati deoparte.
Pentru umplutura, puneti la fiert smantana si zaharul, amestecand pana cand zaharul se dizolva.
Luati de pe foc. Adaugati ciocolata. Lasati timp de 1 minut.
Amestecati bine, pana cand obtineti o consistenta cremoasa.
Tineti la frigider peste noapte.
Pentru glazura, bateti cu mixerul crema de branza cu jumatate si inca un sfert din cantitatea de zahar pudra, untul si esenta de vanilie.
Bateti frisca si restul de zahar pudra separat, pana cand se intareste bine.
Adaugati in amestecul de branza, in 3 serii.
Puneti la rece pentru aproximativ o ora.
Pentru a forma tortul, puneti primul blat, intindeti umplutura, apoi asezati al doilea blat, procedand la fel.
Dupa ce ati asezat ultimul blad, incepeti sa glazurati. Intindeti glazura uniform peste tort.
Lasati la temperatura camerei timp de 2 ore.
Decorati cu bombonele si arahide, dupa preferinte.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Intr-un castron, puneti faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sare.
Separat, bateti cu mixerul untul si untul de arahide pana cand se amesteca foarte bine.
Adaugati zaharul. Adaugati ouale, pe rand, si bateti in continuare. Adaugati esenta de vanilie.
Setati mixerul la viteza mica si adaugati faina in 4 serii, alternand cu 3 serii de lapte batut.
Impartiti aluatul intre tavi si intindeti uniform.
Coaceti pana cand puteti scoate o scobitoare curata din mijlocul fiecarui blat.
Lasati la racit 5 minute apoi scoateti din forme si lasati deoparte.
Pentru umplutura, puneti la fiert smantana si zaharul, amestecand pana cand zaharul se dizolva.
Luati de pe foc. Adaugati ciocolata. Lasati timp de 1 minut.
Amestecati bine, pana cand obtineti o consistenta cremoasa.
Tineti la frigider peste noapte.
Pentru glazura, bateti cu mixerul crema de branza cu jumatate si inca un sfert din cantitatea de zahar pudra, untul si esenta de vanilie.
Bateti frisca si restul de zahar pudra separat, pana cand se intareste bine.
Adaugati in amestecul de branza, in 3 serii.
Puneti la rece pentru aproximativ o ora.
Pentru a forma tortul, puneti primul blat, intindeti umplutura, apoi asezati al doilea blat, procedand la fel.
Dupa ce ati asezat ultimul blad, incepeti sa glazurati. Intindeti glazura uniform peste tort.
Lasati la temperatura camerei timp de 2 ore.
Decorati cu bombonele si arahide, dupa preferinte.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 1999
Postat de Andreea Utza pe data de 2016-12-28
Daca ti-a placut reteta Tort cu ciocolata si unt de arahide, aboneaza-te la RSS-ul de
Dulciuri::Torturi si tarte pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Aceasta este o reteta perfecta pentru Dragobete. Cumpara ingredientele, pregateste tartele si surprinde-ti persoana draga. Sunt extrem de usor de preparat, dar absolut fabuloase!
Te poftim la un desert minunat! Il recomandam atat pentru o aniversare, cat si pentru o sarbatoare mai importanta. De ce nu, iti poti surprinde si colegii de munca. Noteaza-ti reteta in caietul tau de
Pentru Ziua Internationala a Ciocolatei cu Menta (19 februarie), ne-am gandit sa-ti propunem o reteta de tort cu... ciocolata si menta! Racoros si aromat, sigur isi va face loc pe masa ta in curand!
Acest desert minunat este potrivit atat pentru o zi obisnuita, cat si pentru o aniversare. Se face usor si e delicios. Amesteci cateva ingrediente si ai obtinut o minunata tarta cu ciocolata si lapte
Tortul roz cu sampanie este un desert special, ideal pentru o zi importanta.
Faceti o comanda - meniu complet - la un bun furnizor de feluri gata preparate, daca nu aveti timp de gatit.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Usturoiul salbatic
Usturoiul salbatic sau leurda creste in zonele paduroase, cu umiditate ridicata si degaja un miros a...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
prajituri gem nuca
Spaghete orez reteta
reteta suc portocale iarna
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
Excesul portocale|
portocale bune|
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon supe usoare mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul