Feluri de mancare
Bagheta de pui picanta
Bagheta de pui se prepara simplu si rapid si este ideala pentru pranzul de la birou.
Ingrediente
- 8 aripioare de pui
- ulei pentru prajit
- 1 lingurita ardei iute tocat marunt
- 6 cepe verzi, feliate
- 4 catei de usturoi
- 1/2 lingurita turmeric
- un praf de sare
- zeama de la 1 lamaie
- 1 lingurita zahar
- o bagheta proaspata
- maioneza sau iaurt
Mod de preparare
Prajiti aripioarele de pui pana cand se rumenesc.
Micsorati flacara, adaugati sare si piper si acoperiti cu folie sau cu un capac.
La foc mic, lasati inca 25 de minute, sau pana cand se gatesc bine si incep sa devina aromate.
Lasati in tigaie pana cand se racesc destul cat sa le puteti manevra. Intre timp, pregatiti condimentele.
Intr-un mojar cu pistil amestecati ardeiul chilli, ceapa, usturoiul, turmericul, sarea si putin ulei, cat sa formati o pasta.
Scoateti carnea de pe oase si incalziti putin in aceeasi tigaie.
Adaugati pasta de condimente si amestecati timp de cateva minute.
Gatiti pana cand carnea este fierbinte, apoi adaugati zeama de lamaie si o lingurita de zahar.
Taiati pe jumatate o bagheta proaspata si ungeti cu maioneza sau iaurt.
Intindeti amestecul si mai adaugati o lingura de iaurt pe deasupra.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Micsorati flacara, adaugati sare si piper si acoperiti cu folie sau cu un capac.
La foc mic, lasati inca 25 de minute, sau pana cand se gatesc bine si incep sa devina aromate.
Lasati in tigaie pana cand se racesc destul cat sa le puteti manevra. Intre timp, pregatiti condimentele.
Intr-un mojar cu pistil amestecati ardeiul chilli, ceapa, usturoiul, turmericul, sarea si putin ulei, cat sa formati o pasta.
Scoateti carnea de pe oase si incalziti putin in aceeasi tigaie.
Adaugati pasta de condimente si amestecati timp de cateva minute.
Gatiti pana cand carnea este fierbinte, apoi adaugati zeama de lamaie si o lingurita de zahar.
Taiati pe jumatate o bagheta proaspata si ungeti cu maioneza sau iaurt.
Intindeti amestecul si mai adaugati o lingura de iaurt pe deasupra.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 1626
Postat de Andreea Utza pe data de 2017-01-02
Daca ti-a placut reteta Bagheta de pui picanta, aboneaza-te la RSS-ul de
Feluri de mancare::Mancaruri cu carne pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Reteta noastra pentru weekend: drob din carne de vita. Este accesibila inclusiv gospodinelor incepatoare! Preparatul arata foarte bine si are un gust ce-ti va rasfata, cu siguranta, papilele gustative
Pregateste si serveste! Iata o reteta usoara pentru pranzul de astazi. Putina carne, cateva legume, puse in tigaie, alaturi de supa si un minunat sos marinara, si e gata masa de la amiaza. Gustul minu
Rasfata-ti papilele gustative cu o delicioasa lasagna! Sigur ai mai mancat lasagna pana acum, dar ca cea din imagine, niciodata. Aroma data de semintele de fenicul si gustul legumelor o fac inconfunda
Uite la ce reteta ne-am gandit noi pentru pranz si cina. Este usor de preparat si nu ai nevoie de multe ingrediente. Daca nu obisnuiesti sa mananci picant, poti elimina fulgii de ardei iute. Gustul pr
Reteta aceasta te salveaza ori de cate ori nu stii ce sa mai pregatesti bun pentru ai tai. Cu doar cateva ingrediente poti prepara ceva gustos si satios. Iar daca iti place sa mananci mai picant, treb
Nu folositi decat zarzavaturi si legume foarte proaspete.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI

Lemn dulce
Lemnul dulce este o planta din familia fabaceae, inrudita cu fasolea, ale carei radacini sunt comest...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
prajituri gem nuca
Spaghete orez reteta
reteta suc portocale iarna
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
Excesul portocale|
portocale bune|
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata