Salate, garnituri si aperitive
Cuscus cu dovlecel si migdale
Salata de cuscus este hranitoare si delicioasa, iar migdalele ii dau o textura aparte.
Ingrediente
- 350 gr cuscus
- 150 gr mazare
- 225 gr dovlecel tocat
- 6 linguri ulei de masline
- sare si piper
- 3 linguri suc proaspat de lamaie
- 75 gr migdale prajite si tocate
- 50 gr ceapa tocata
- 15 gr patrunjel tocat
- 5 gr menta tocata
Mod de preparare
Turnati 470 ml apa clocotita peste cuscus. Acoperiti si lasati timp de 5 minute.
Fierbeti mazarea in 120 ml apa, timp de 1 minut. Scurgeti si pastrati un sfert din cantitatea de apa.
Intr-o tigaie, sotati dovlecelul in 3 linguri de ulei de masline, timp de aproximativ 3 minute.
Adaugati sare si piper dupa gust si lasati sa se raceasca.
Intr-un castron mixm amestecati apa in care a fiert mazarea cu sucul de lamaie si cu restul de 3 linguri de ulei de masline. Amestecati cuscusul si turnati acest dressing.
Adaugati dovlecelul, mazarea, migdalele, ceapa, patrunjelul si menta.
Puneti sare si piper dupa gust.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Fierbeti mazarea in 120 ml apa, timp de 1 minut. Scurgeti si pastrati un sfert din cantitatea de apa.
Intr-o tigaie, sotati dovlecelul in 3 linguri de ulei de masline, timp de aproximativ 3 minute.
Adaugati sare si piper dupa gust si lasati sa se raceasca.
Intr-un castron mixm amestecati apa in care a fiert mazarea cu sucul de lamaie si cu restul de 3 linguri de ulei de masline. Amestecati cuscusul si turnati acest dressing.
Adaugati dovlecelul, mazarea, migdalele, ceapa, patrunjelul si menta.
Puneti sare si piper dupa gust.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 2501
Postat de Andreea Utza pe data de 2017-01-16
Daca ti-a placut reteta Cuscus cu dovlecel si migdale, aboneaza-te la RSS-ul de
Salate, garnituri si aperitive::Salate de legume pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Salata mediteraneana imbina hummusul delicios cu iaurtul grecesc, branza feta si rosiile proaspete.
Incearca o salata de varza alba si de Bruxelles, completata de nuci satioase.
Aceasta salata cu quinoa si susan este foarte satioasa si sanatoasa.
Quinoa este foarte sanatoasa si satioasa, mai ales in combinatie cu branza feta.
Aceasta salata rapida se poate prepara atat cu rondele subtiri, cat si cu bastonase.
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun