Feluri de mancare
Pui marocan cu caise
O reteta deosebita de pui marocan, cu caise delicioase si condimente parfumate.
Ingrediente
- 115 ml miere
- 80 ml + 1 lingura ulei de rapita
- 45 ml zeama de lamaie
- 2 lingurite ghimbir ras
- 1 catel de usturoi tocat
- 1 lingurita chimen
- 1/2 lingurita coriandru
- 1/2 lingurita scortisoara
- 1/2 lingurita paprika
- un praf de piper cayenne
- 1 lingurita sare
- 1/4 lingurita piper
- 8 pulpe de pui cu os si piele
- apa clocotita
- 190 gr caise uscate
- 2 cepe medii, taiate marunt
- 20 masline verzi
- 2 linguri coriandru tocat
Mod de preparare
Intr-un bol, amestecati mierea cu cei 80 ml din uleiul de rapita, zeama de lamaie, ghimbirul, usturoiul, coriandrul, chimenul, scortisoara, paprika, ambele tipuri de piper si sarea.
Puneti puiul intr-un vas de yena, turnati amestecul de ulei si amestecati bine.
Puneti la frigider pentru urmatoarele 2 ore.
Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius.
Scurgeti puiul si transferati-l pe o foaie de copt. Pastrati marinata.
Acoperiti puiul cu folie de aluminiu si coaceti timp de 35 de minute.
Pastrati folia si aruncati zeama rezultata dupa coacere.
Intre timp, intr-un bol mic, puneti caisele si acoperiti cu apa fiarta. Lasati timp de 8 minute.
Intr-o tigaie, incingeti restul de ulei de rapita.
Adaugati ceapa si gatiti la foc mediu pana cand se inmoaie, in jur de 6 minute.
Adaugati caisele uscate, maslinele si marinata si lasati sa fiarba.
Dupa ce fierb, mai lasati la foc mare timp de 2 minute, pana cand marinata se ingroasa si formeaza o glazura deasupra celorlalte ingrediente. Acum puteti adauga si coriandrul.
Incingeti gratarul sau o tigaie si gatiti puiul la foc mare.
Intoarceti o data, pana cand pielea devine crocanta, cam 6 minute.
Transferati pe farfurii si turnati sosul de caise si masline.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Puneti puiul intr-un vas de yena, turnati amestecul de ulei si amestecati bine.
Puneti la frigider pentru urmatoarele 2 ore.
Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius.
Scurgeti puiul si transferati-l pe o foaie de copt. Pastrati marinata.
Acoperiti puiul cu folie de aluminiu si coaceti timp de 35 de minute.
Pastrati folia si aruncati zeama rezultata dupa coacere.
Intre timp, intr-un bol mic, puneti caisele si acoperiti cu apa fiarta. Lasati timp de 8 minute.
Intr-o tigaie, incingeti restul de ulei de rapita.
Adaugati ceapa si gatiti la foc mediu pana cand se inmoaie, in jur de 6 minute.
Adaugati caisele uscate, maslinele si marinata si lasati sa fiarba.
Dupa ce fierb, mai lasati la foc mare timp de 2 minute, pana cand marinata se ingroasa si formeaza o glazura deasupra celorlalte ingrediente. Acum puteti adauga si coriandrul.
Incingeti gratarul sau o tigaie si gatiti puiul la foc mare.
Intoarceti o data, pana cand pielea devine crocanta, cam 6 minute.
Transferati pe farfurii si turnati sosul de caise si masline.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 1815
Postat de Andreea Utza pe data de 2017-01-18
Daca ti-a placut reteta Pui marocan cu caise, aboneaza-te la RSS-ul de
Feluri de mancare::Mancaruri cu carne pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Reteta noastra pentru weekend: drob din carne de vita. Este accesibila inclusiv gospodinelor incepatoare! Preparatul arata foarte bine si are un gust ce-ti va rasfata, cu siguranta, papilele gustative
Pregateste si serveste! Iata o reteta usoara pentru pranzul de astazi. Putina carne, cateva legume, puse in tigaie, alaturi de supa si un minunat sos marinara, si e gata masa de la amiaza. Gustul minu
Rasfata-ti papilele gustative cu o delicioasa lasagna! Sigur ai mai mancat lasagna pana acum, dar ca cea din imagine, niciodata. Aroma data de semintele de fenicul si gustul legumelor o fac inconfunda
Uite la ce reteta ne-am gandit noi pentru pranz si cina. Este usor de preparat si nu ai nevoie de multe ingrediente. Daca nu obisnuiesti sa mananci picant, poti elimina fulgii de ardei iute. Gustul pr
Reteta aceasta te salveaza ori de cate ori nu stii ce sa mai pregatesti bun pentru ai tai. Cu doar cateva ingrediente poti prepara ceva gustos si satios. Iar daca iti place sa mananci mai picant, treb
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Boabe de salcam australian
Un adevarat dar al naturii de pe continentul australian, boabele salcamului australian sunt unul din...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun