Feluri de mancare
Pui la cuptor cu condimente si sos de sherry
Dificultate: mediu
Ingrediente
- 2 linguri de unt topit
- o jumatate cana de faina
- o lingurita de papricas
- un varf de cutit de ghimbir
- un varf de cutit de praf de ardei iute
- un sfert de lingurita de busuioc
- un sfert de lingurita de asmatui
- o lingurita de sare
- un sfert de lingurita de piper negru macinat
- 4-6 bucati pulpe de pui sau 2 piepturi de pui fara piele
- o capatana de usturoi, tocat
- ciuperci maruntite
- 1 lingura sos Worcestershire
- un sfert de cana sherry sec
- 4 bucati anghinare, taiate in patru
- o cana frisca
- un sfert de cana alune decojite
- 2 linguri patrunjel verde tocat
- 3 sferturi de cana supa de pui
Mod de preparare
1 Incalziti bine cuptorul (160-165 grade Celsius e numai potrivit);
2 Topiti intai untul, la foc mic, intr-o tigaie mai incapatoare;
3 Fie folositi un recipient mai inalt fie luati o punguta din plastic mai rezistent, puneti in ea faina, condimentele din Lista 1 a ingredientelor, agitati bine punga si apoi inmuiati pe rand fiecare bucata de pulpa sau pieptul de pui in punguta de plastic pana ce sunt invelite corespunzator in compozitie;
4 Prajiti pulpele in tigaia cu unt incins pe ambele parti pana ce sunt bine rumenite pe toate partile;
5 Uscati bine apoi pulpele de grasimi pe hartie de bucatarie si puneti-le intr-o tava de copt;
6 Faceti in tigaie un sote din ciuperci si usturoi timp de 2 minute;
7 Scurgeti untul suplimentar din tigaie si adaugati tot aici supa de pui, sosul Worchestershire, sherry si anghinarea;
8 Incalziti bine totul in tigaie si apoi rasturnati compozitia peste pulpele din tava de copt;
9 Lasati tava la cuptor timp de o ora;
10 Asezati pulpele separat si sosul in sosiera;
11 Amestecati bine frisca cu sosul;
12 Puteti acum servi portii delicioase de pui la cuptor acoperite cu sos dens, parfumat si ornate apoi cu alune si patrunjel proaspat.
Pofta buna!
2 Topiti intai untul, la foc mic, intr-o tigaie mai incapatoare;
3 Fie folositi un recipient mai inalt fie luati o punguta din plastic mai rezistent, puneti in ea faina, condimentele din Lista 1 a ingredientelor, agitati bine punga si apoi inmuiati pe rand fiecare bucata de pulpa sau pieptul de pui in punguta de plastic pana ce sunt invelite corespunzator in compozitie;
4 Prajiti pulpele in tigaia cu unt incins pe ambele parti pana ce sunt bine rumenite pe toate partile;
5 Uscati bine apoi pulpele de grasimi pe hartie de bucatarie si puneti-le intr-o tava de copt;
6 Faceti in tigaie un sote din ciuperci si usturoi timp de 2 minute;
7 Scurgeti untul suplimentar din tigaie si adaugati tot aici supa de pui, sosul Worchestershire, sherry si anghinarea;
8 Incalziti bine totul in tigaie si apoi rasturnati compozitia peste pulpele din tava de copt;
9 Lasati tava la cuptor timp de o ora;
10 Asezati pulpele separat si sosul in sosiera;
11 Amestecati bine frisca cu sosul;
12 Puteti acum servi portii delicioase de pui la cuptor acoperite cu sos dens, parfumat si ornate apoi cu alune si patrunjel proaspat.
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 47997
Postat de Lucian Braca pe data de 2009-04-29 Nota: 7,64 din 45 voturi.
Daca ti-a placut reteta Pui la cuptor cu condimente si sos de sherry, aboneaza-te la RSS-ul de
Feluri de mancare::Mancaruri cu carne pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Reteta noastra pentru weekend: drob din carne de vita. Este accesibila inclusiv gospodinelor incepatoare! Preparatul arata foarte bine si are un gust ce-ti va rasfata, cu siguranta, papilele gustative
Pregateste si serveste! Iata o reteta usoara pentru pranzul de astazi. Putina carne, cateva legume, puse in tigaie, alaturi de supa si un minunat sos marinara, si e gata masa de la amiaza. Gustul minu
Rasfata-ti papilele gustative cu o delicioasa lasagna! Sigur ai mai mancat lasagna pana acum, dar ca cea din imagine, niciodata. Aroma data de semintele de fenicul si gustul legumelor o fac inconfunda
Uite la ce reteta ne-am gandit noi pentru pranz si cina. Este usor de preparat si nu ai nevoie de multe ingrediente. Daca nu obisnuiesti sa mananci picant, poti elimina fulgii de ardei iute. Gustul pr
Reteta aceasta te salveaza ori de cate ori nu stii ce sa mai pregatesti bun pentru ai tai. Cu doar cateva ingrediente poti prepara ceva gustos si satios. Iar daca iti place sa mananci mai picant, treb
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun