Feluri de mancare
Cartofi gratinati cu legume
Serviti o portie de cartofi gratinati cu legume si 2 feluri de branza frantuzeasca.
Ingrediente
- 1,35 kg cartofi, decojiti, fierti si taiati subtire
- 75 gr branza Camembert
- 75 gr branza cu mucegai albastru
- 50 gr unt
- 280 ml lapte
- 2 oua
- 1 lingurita faina
- sare si nucsoara
- legume mici, la alegere (mazare, ardei tocati, morcovi, fasole)
Mod de preparare
Preincalziti cuptorul la 200 C.
Ungeti o tava de copt si asezati primul strat de cartofi. Presarati un strat de branza. Continuati cu restul de cartofi si branza.
Incalziti jumatate din cantitatea de lapte cu jumatate din cea de unt si turnati peste cartofi. Coaceti timp de 15 minute.
Intre timp, amestecati ouale cu faina, sarea, nucsoara si restul de lapte si turnati peste cartofi, alaturi de legume. Puneti restul de unt deasupra.
Mai coaceti timp de 15 minute, pana cand se rumeneste la suprafata.
Foto: Cookipedia
Pofta buna!
Ungeti o tava de copt si asezati primul strat de cartofi. Presarati un strat de branza. Continuati cu restul de cartofi si branza.
Incalziti jumatate din cantitatea de lapte cu jumatate din cea de unt si turnati peste cartofi. Coaceti timp de 15 minute.
Intre timp, amestecati ouale cu faina, sarea, nucsoara si restul de lapte si turnati peste cartofi, alaturi de legume. Puneti restul de unt deasupra.
Mai coaceti timp de 15 minute, pana cand se rumeneste la suprafata.
Foto: Cookipedia
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 2555
Postat de Andreea Utza pe data de 2017-01-23
Daca ti-a placut reteta Cartofi gratinati cu legume, aboneaza-te la RSS-ul de
Feluri de mancare::Mancaruri cu legume pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
O delicioasa reteta pentru pranz! Iti vei rasfata papilele gustative si nici nu vei sta prea mult timp in bucatarie.
Incercati un musli de linte la micul dejun si veti incepe ziua cu multa energie!
O reteta speciala de curry, cu naut si spanac.
Paella este un preparat spaniol foarte gustos, ce merita incercat si in varianta vegetariana cu ceapa si rosii.
Acest preparat vegetarian cu ciuperci si branza cu mucegai albastru este hranitor si foarte gustos.
Nu folositi decat zarzavaturi si legume foarte proaspete.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
prajituri gem nuca
Spaghete orez reteta
reteta suc portocale iarna
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline