Dulciuri
Prajitura rasturnata cu ananas
O prajitura simpla, dar de efect, perfecta pentru weekend.
Ingrediente
- ananas la conserva (o conserva mai mica)
- 170 ml suc de ananas (din conserva)
- 125 gr faina cu agent de crestere (la 100 gr faina alba obisnuita se pun cam 5-7 gr praf de copt si 1 praf de sare)
- 80 gr unt
- 2 oua
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 100 gr zahar brun
- 150 gr zahar alb
- 1/4 lingurita sare
- cirese glasate (optional)
Mod de preparare
Incinge cuptorul la 180 de grade Celsius.
Topeste untul in tigaie.
Presara zaharul brun in toata tigaia, peste unt. Aranjeaza feliile de ananas si ciresele asa cum doresti. Retine faptul ca, la final, prajitura va fi rasturnata intr-un platou, deci fructele trebuie aranjate frumos.
Mixeaza ouale in jur de 5 minute. Fara sa te opresti din mixare, incorporeaza treptat zaharul, apoi sucul si esenta de vanilie.
Adauga faina si sarea. Omogenizeaza.
Toarna compozitia peste fructele din tava si baga in cuptor pentru aproximativ 45 de minute sau pana cand prajitura trece testul cu scobitoarea.
Scoate tava, rastoarna prajitura cu ananas intr-un platou si las-o sa se raceasca 10-15 minute.
Pofta buna!
Topeste untul in tigaie.
Presara zaharul brun in toata tigaia, peste unt. Aranjeaza feliile de ananas si ciresele asa cum doresti. Retine faptul ca, la final, prajitura va fi rasturnata intr-un platou, deci fructele trebuie aranjate frumos.
Mixeaza ouale in jur de 5 minute. Fara sa te opresti din mixare, incorporeaza treptat zaharul, apoi sucul si esenta de vanilie.
Adauga faina si sarea. Omogenizeaza.
Toarna compozitia peste fructele din tava si baga in cuptor pentru aproximativ 45 de minute sau pana cand prajitura trece testul cu scobitoarea.
Scoate tava, rastoarna prajitura cu ananas intr-un platou si las-o sa se raceasca 10-15 minute.
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 2842
Postat de Alina Tibichi pe data de 2017-02-10
Daca ti-a placut reteta Prajitura rasturnata cu ananas, aboneaza-te la RSS-ul de
Dulciuri::Prajituri pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Rasfat pentru doua zile libere! Iata reteta pe care o poti pregati persoanei iubite, cu ocazia Dragobetelui. Noteaza-ti reteta pentru ca diseara sau maine sa o prepari si tu.
Mango este un fruct exotic dulce, perfect pentru un desert cremos, fara coacere!
Aceasta prajitura cu consistenta lipicioasa este extrem de usor de preparat!
Serviti aceasta prajitura pufoasa cu o cupa de inghetata de vanilie.
Prajiturile preparate in cana la microunde sunt gata in maxim 5 minute!
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
spray&
prajituri gem nuca
Spaghete orez reteta
reteta suc portocale iarna
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
Excesul portocale|
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita