Dulciuri
El Pato Passion
El Pato Passion este o reteta de desert pe baza de ciocolata, creata de restaurantul El Pato pentru a sarbatori Ziua Indragostitilor. Desertul va fi oferit gratuit tuturor cuplurilor ce isi vor sarbatori dragostea la restaurantul El Pato, de Valentine’s Day, pe 14 februarie 2017.
Ingrediente
- Pentru blat
- 200 g. ciocolata amaruie (60-70% cacao)
- 150 g. unt
- 150 ml. smantana
- 200 g. zahar
- 1 lingurita esenta de rom
- 3 oua mari
- 100 g. faina
- 1/2 lingurita praf de copt
1/4 lingurita sare
Pentru crema de ciocolata - 3 galbenusuri
- 150 g. ciocolata cu 60% cacao
- 300 ml. smantana naturala
-
1 lingurita esenta de rom
Pentru ornat
-
Crema de mascarpone
- 125 g branza mascarpone
- 125 ml. smantana pentru frisca
- 2 linguri de zahar
- 1 lingurita de esenta de vanilie
- Zmeura
- Sos de fructe de padure
Mod de preparare
Pentru blat
Se pun intr-o craticioara untul si ciocolata si se topesc la bain marie, amestecand des, pana ce sunt topite si se obtine o crema lucioasa. Se pune crema intr-un bol, se adauga zaharul si smantana, amestecand bine. Se pun ouale pe rand, amestecand bine compozitia dupa fiecare ou. La final se adauga faina cernuta bine si amestecata cu praf de copt si sarea.
Se pune o lingurita de esenta de rom, se amesteca bine compozitia si se toarna intr-o tava unsa bine cu unt si tapetata cu faina.
Se coace timp de 25-30 minute intr-un cuptor incins bine la 180°.
Pentru crema de ciocolata
Se amesteca bine galbenusurile cu smantana.
Ciocolata rupta bucatele se topeste la bain marie. Se lasa sa se raceasca si apoi se adauga amestecul de oua si smantana si se mixeaza bine pana la omogenizare. Se adauga esenta de rom.
Pentru crema de mascarpone
Se bate frisca pana devine ferma si nu mai cade de pe teluri.
Branza mascarpone se freaca bine cu zaharul si esenta de vanilie pana se inmoaie si devine cremoasa.
Apoi se incorporeaza frisca batuta in mascarpone si se omogenizeaza..
Mod de asamblare
Se taie blatul de tort pe orizontala in 2 sau 3 parti, in functie de cat de groase dorim sa fie straturile. Se aseaza prima de foaie de blat intr-o forma de tort putin mai mica decat cea in care a fost copt (cu 2 cm), se adauga crema de ciocolata intinzandu-se bine intr-un strat gros. Se procedeaza la fel cu a doua si a treia foaie de blat. La final, peste ultimul strat de crema de ciocolata se adauga crema de mascarpone si se orneaza totul cu zmeura si sos de fructe de padure.
Se pune totul la frigider si se lasa la rece de seara pana dimineata sau cel putin pentru cateva ore.
Pofta buna!
Se pun intr-o craticioara untul si ciocolata si se topesc la bain marie, amestecand des, pana ce sunt topite si se obtine o crema lucioasa. Se pune crema intr-un bol, se adauga zaharul si smantana, amestecand bine. Se pun ouale pe rand, amestecand bine compozitia dupa fiecare ou. La final se adauga faina cernuta bine si amestecata cu praf de copt si sarea.
Se pune o lingurita de esenta de rom, se amesteca bine compozitia si se toarna intr-o tava unsa bine cu unt si tapetata cu faina.
Se coace timp de 25-30 minute intr-un cuptor incins bine la 180°.
Pentru crema de ciocolata
Se amesteca bine galbenusurile cu smantana.
Ciocolata rupta bucatele se topeste la bain marie. Se lasa sa se raceasca si apoi se adauga amestecul de oua si smantana si se mixeaza bine pana la omogenizare. Se adauga esenta de rom.
Pentru crema de mascarpone
Se bate frisca pana devine ferma si nu mai cade de pe teluri.
Branza mascarpone se freaca bine cu zaharul si esenta de vanilie pana se inmoaie si devine cremoasa.
Apoi se incorporeaza frisca batuta in mascarpone si se omogenizeaza..
Mod de asamblare
Se taie blatul de tort pe orizontala in 2 sau 3 parti, in functie de cat de groase dorim sa fie straturile. Se aseaza prima de foaie de blat intr-o forma de tort putin mai mica decat cea in care a fost copt (cu 2 cm), se adauga crema de ciocolata intinzandu-se bine intr-un strat gros. Se procedeaza la fel cu a doua si a treia foaie de blat. La final, peste ultimul strat de crema de ciocolata se adauga crema de mascarpone si se orneaza totul cu zmeura si sos de fructe de padure.
Se pune totul la frigider si se lasa la rece de seara pana dimineata sau cel putin pentru cateva ore.
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 2828
Postat de Alina Tibichi pe data de 2017-02-13 Nota: 5,00 din 2 voturi.
Daca ti-a placut reteta El Pato Passion, aboneaza-te la RSS-ul de
Dulciuri::Deserturi diverse pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Cand iti este pofta de dulce si nu stii ce sa-ti pregatesti, iti sugeram o reteta de mar caramelizat, cu putina scortisoara. Testeaza reteta si rasfata-ti papilele gustative!
Cu ocazia Zilei Internationale a Jeleurilor (15 februarie), iti recomandam reteta de mai jos. Chiar daca ai putin mai mult de munca decat de obicei, iti garantam ca, la final, vei multumit de rezultat
Briose pufoase si delicioase cu o aroma inconfundabila de Irish Coffee.
Fursecurile cu ciocolata si cocos se prepara usor si sunt extrem de aromate.
Fursecurile crocante cu smochine si muguri de pin sunt un desert perfect.
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Rosii australiene
Provenind asa cum le spune si numele din Australia, rosiile australiene se dezvolta intr-un climat a...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun