Dulciuri
Jeleuri pudrate cu zahar
Cu ocazia Zilei Internationale a Jeleurilor (15 februarie), iti recomandam reteta de mai jos.
Chiar daca ai putin mai mult de munca decat de obicei, iti garantam ca, la final, vei multumit de rezultat.
Chiar daca ai putin mai mult de munca decat de obicei, iti garantam ca, la final, vei multumit de rezultat.
Ingrediente
- Pentru jeleuri:
- 450 ml suc de rodie
- 4 lingurite jumatate acid citric
- 580-600 ml apa
- 190 gr gelatina
- 640 gr zahar
Pentru glazura:
- 6 linguri zahar granulat
- 3 lingurite jumatate acid citric
Mod de preparare
Jeleuri:
Amesteca sucul de rodie cu acidul citric si cu jumatate din cantitatea de apa. Foloseste un vas mai mare.
Adauga gelatina si lasa deoparte (ai grija sa presari gelatina pe toata suprafata, nu doar intr-un loc). Nu e nevoie de amesteci in vas.
Pune zaharul si restul de apa intr-un vas, la foc mediu. Lasa sa inceapa sa fiarba (nu acoperi vasul). Amesteca in mod constant, pentru ca tot zaharul sa se topeasca.
Cand lichidul incepe sa faca bule, opreste-te din amestecat si lasa compozitia sa ajunga la 180 de grade. Verifica folosind un termometru de gatit.
Toarna cu grija peste mixul cu gelatina si pune oala pe aragaz, la foc mediu spre mic.
Amesteca usor, in mod constant, in vas cam 5 minute. Nu lasa sa inceapa sa fiarba!
Toarna compozitia intr-o tava de copt, tapetata cu hartie pergament. Tine-o la temperatura camerei cel putin 3 ore.
Glazura:
Amesteca zaharul granulat cu acidul citric intr-un bol mic. Lasa deoparte.
„Asamblare”:
Pune un gratar intr-o alta tava de copt. Ai grija ca gratarul sa fie putin mai mic decat tava.
Presara putin zahar pe un tocator.
Rastoarna cu grija jeleul din tava peste zahar si intoarce-l si pe partea cealalta (bineinteles, in prealabil trebuie sa indepartezi hartia pergament).
Portioneaza jeleul in bucati mai mici sau mai mari.
Trece toate cubuletele prin glazura cu zahar si acid citric, apoi pune-le pe gratarul din tava.
Tine jeleurile pe gratar in jur de 8 ore, timp in care se vor intari.
Pot fi depozitate la temperatura camerei, intr-un borcan cu capac, pana la o saptamana.
Foto: Flickr
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 4221
Postat de Alina Tibichi pe data de 2017-02-15
Daca ti-a placut reteta Jeleuri pudrate cu zahar, aboneaza-te la RSS-ul de
Dulciuri::Deserturi diverse pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Cand iti este pofta de dulce si nu stii ce sa-ti pregatesti, iti sugeram o reteta de mar caramelizat, cu putina scortisoara. Testeaza reteta si rasfata-ti papilele gustative!
El Pato Passion este o reteta de desert pe baza de ciocolata, creata de restaurantul El Pato pentru a sarbatori Ziua Indragostitilor. Desertul va fi oferit gratuit tuturor cuplurilor ce isi vor sarbat
Briose pufoase si delicioase cu o aroma inconfundabila de Irish Coffee.
Fursecurile cu ciocolata si cocos se prepara usor si sunt extrem de aromate.
Fursecurile crocante cu smochine si muguri de pin sunt un desert perfect.
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Mazare Gunga
Cunoscuta si sub denumirea traditionala de toor dal, mazare de Congo sau gandule, mazarea Gunga este...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun