Dulciuri
Tort cu ciocolata si menta
Pentru Ziua Internationala a Ciocolatei cu Menta (19 februarie), ne-am gandit sa-ti propunem o reteta de tort cu... ciocolata si menta!
Racoros si aromat, sigur isi va face loc pe masa ta in curand!
Racoros si aromat, sigur isi va face loc pe masa ta in curand!
Ingrediente
- Pentru tort:
- 9 linguri cacao neindulcita
- 1 lingurita jumatate sare
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- ¼ lingurita praf de copt
- 115 gr unt nesarat, la temperatura camerei
- 150 gr faina pentru prajituri
- 2 oua la temperatura camerei
- 340 gr zahar fin
- 120 ml cafea
- 125 ml lapte (poate si semi-degresat)
Pentru glazura:
- 280 gr unt nesarat
- 500 gr zahar
- 2-3 lingurite esenta de menta
- 150 gr ciocolata neagra, tocata foarte marunt
- colorant alimentar verde
Mod de preparare
Tort:
Unge cu putin unt doua tavi de copt si incinge cuptorul la 180 de grade Celsius.
Trece prin sita cacaua, faina, sarea, praful de copt si bicarbonatul. Amesteca-le intr-un bol.
Mixeaza, timp de 5 minute, untul si zaharul.
Dupa ce se formeaza o crema pufoasa, incorporeaza ouale, unul cate unul. Nu uita sa omogenizezi dupa fiecare.
Amesteca laptele si cafeaua.
Pune jumatate din ingredientele uscate (compozitia cu faina) peste mixul cu unt, apoi adauga laptele si cafeaua. Amesteca foarte bine.
La final pune si restul de ingrediente uscate. Bineinteles, omogenizeaza.
Imparte compozitia in cele doua si baga-le in cuptor pentru aproximativ 25 de minute sau pana cand trec testul cu scobitoarea.
Scoate-le din cuptor, iar dupa vreo 5 minute transfera-le pe un gratar.
Glazura:
Scoate untul din frigider cu o jumatate de ora inainte de a incepe sa pregatesti glazura.
Taie-l in cubulete si mixeaza-l la viteza mare, ca sa-l faci pufos si aerat.
Adauga treptat zaharul, trecut prin sita in prealabil.
Dupa ce ai omogenizat, incorporeaza esenta de menta si colorantul alimentar verde.
Treptat pune in glazura si bucatelele de ciocolata. Omogenizeaza.
”Asamblare”:
Pune un blat pe un platou intins.
Acopera-l cu un sfert din glazura.
Pune peste el al doilea blat si „imbraca-l” in intregime cu glazura.
Pentru decor poti folosi bucatele de ciocolata sau vafe.
Pofta buna!
Trece prin sita cacaua, faina, sarea, praful de copt si bicarbonatul. Amesteca-le intr-un bol.
Mixeaza, timp de 5 minute, untul si zaharul.
Dupa ce se formeaza o crema pufoasa, incorporeaza ouale, unul cate unul. Nu uita sa omogenizezi dupa fiecare.
Amesteca laptele si cafeaua.
Pune jumatate din ingredientele uscate (compozitia cu faina) peste mixul cu unt, apoi adauga laptele si cafeaua. Amesteca foarte bine.
La final pune si restul de ingrediente uscate. Bineinteles, omogenizeaza.
Imparte compozitia in cele doua si baga-le in cuptor pentru aproximativ 25 de minute sau pana cand trec testul cu scobitoarea.
Scoate-le din cuptor, iar dupa vreo 5 minute transfera-le pe un gratar.
Glazura:
Scoate untul din frigider cu o jumatate de ora inainte de a incepe sa pregatesti glazura.
Taie-l in cubulete si mixeaza-l la viteza mare, ca sa-l faci pufos si aerat.
Adauga treptat zaharul, trecut prin sita in prealabil.
Dupa ce ai omogenizat, incorporeaza esenta de menta si colorantul alimentar verde.
Treptat pune in glazura si bucatelele de ciocolata. Omogenizeaza.
”Asamblare”:
Pune un blat pe un platou intins.
Acopera-l cu un sfert din glazura.
Pune peste el al doilea blat si „imbraca-l” in intregime cu glazura.
Pentru decor poti folosi bucatele de ciocolata sau vafe.
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 2751
Postat de Alina Tibichi pe data de 2017-02-17
Daca ti-a placut reteta Tort cu ciocolata si menta, aboneaza-te la RSS-ul de
Dulciuri::Torturi si tarte pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Aceasta este o reteta perfecta pentru Dragobete. Cumpara ingredientele, pregateste tartele si surprinde-ti persoana draga. Sunt extrem de usor de preparat, dar absolut fabuloase!
Te poftim la un desert minunat! Il recomandam atat pentru o aniversare, cat si pentru o sarbatoare mai importanta. De ce nu, iti poti surprinde si colegii de munca. Noteaza-ti reteta in caietul tau de
Acest desert minunat este potrivit atat pentru o zi obisnuita, cat si pentru o aniversare. Se face usor si e delicios. Amesteci cateva ingrediente si ai obtinut o minunata tarta cu ciocolata si lapte
Tortul roz cu sampanie este un desert special, ideal pentru o zi importanta.
Torturile cu compozitie Red Velvet sunt la fel de gustoase pe cat sunt de aratoase.
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
spray&
prajituri gem nuca
Spaghete orez reteta
reteta suc portocale iarna
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
Excesul portocale|
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon supe usoare mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii sfaturi pentru pate cum se face pateul pate din ficatei de pui dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul